E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: Bütün uçuşlar durduruldu ---

Koca: Bütün uçuşlar durduruldu

Koca: Bütün uçuşlar durduruldu
03 Şubat 2020 - 15:17 borsagundem.com

Korona virüs bilim kurulu toplantısında sonra açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den Türkiye'ye uçak seferlerinin ay sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korana virüsü ile ilgili bilim kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamasında “ Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin’den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği konusu tekrar değerlendirilerek aldığımız kararı kamuoyuyla da paylaşmış oluruz” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları:

Bugün bilim kurulumuzun yedinci toplantısını yapıyoruz. Bütün alınan kararları, uyarıları kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşıyoruz. Özellikle şu an ülkemizde koronavirüsün olmadığını ve ülkeye girişini önlemek üzere bilim kurulunun aldığı önerileri hassasiyetle hayata geçirme noktasında özen gösteriyoruz. Ve dün de bahsetmiştim. Bilim kurulunun gündemine gelen başka ülkelerden havaalanlarında termal kamera uygulamaları vb gibi uyguladığımız önleyici yaklaşımları devreye girip, girmemesiyle ilgili gündeme geldiğini, bugün için karara bağlanacağını söylemiştim. 

Bilim kurulu bu dönemde özellikle Uzak Doğu Asya’dan gelen ülkeler olarak, daha çok Japonya, Tayvan, Tayland, Singapur, Güney Kore ve Malezya’dan gelen uçuşlara termal kamera uygulamasının doğru olacağını ve bunun da yarından itibaren biz de bakanlık olarak uygulamaya geçeceğimizi söylemek istiyorum.

Bu dönemde vaka sayılarının arttığını biliyoruz. Vaka sayısı 17 bin 485’e çıktı, hayatını kaybedenlerin sayısı da 361’e çıktı. Çin dışında hastalık halen sınırlı durumda. Biz her türlü gelişmeyi şeffaf şekilde kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor olacağız.

Özellikle son günlerde salgının merkezi olan Wuhan şehri iken, olgu sayılarının giderek diğer şehirlere ve eyaletlere de uzamış olması ve sayıların giderek artması nedeniyle Çin’den gelen uçuşların belli bir süreyle olması şeklinde Bilim Kurulu’nun bir önerisi oldu. Bu süre zarfında hem enfeksiyon zehrinin pik yapacağı ve devamında nasıl bir tedbir alınması gerektiğiyle ilgili tekrar değerlendirilebileceği düşünüldü. Bu çerçevede biz de belli bir gün vererek Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin’den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği konusu tekrar değerlendirilerek aldığımız kararı kamuoyuyla da paylaşmış oluruz.

Ayrıca 61 kişinin alınmış numunelerinin sonuçları çıktı. Bu 61 kişiden alınan numunelerin negatif olduğunu yani koronavirüs hastası olmadıklarını ayrıca ifade etmek istiyorum.

THY 4 Çin şehrine uçuşlarını Şubat sonuna kadar durduruyor
Türk Hava Yolları'nın (THY) açıklamasında dört Çin şehrine uçuşların Şubat ayı sonuna kadar durdurulduğu belirtildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün Twitter hesabı üzerinden yapılan duyurunun metni şu şekilde:

Korona virüsü kaynaklı durumu tüm ulusal ve uluslararası otoriteler ile temas halinde takip etmekteyiz. Bu doğrultuda; Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediğimiz seferlerimizi Şubat ayı sonuna kadar durduruyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)