E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca, BioNTech ile aşı anlaşmasının imzalandığını açıkladı---

Koca, BioNTech ile aşı anlaşmasının imzalandığını açıkladı

Koca, BioNTech ile aşı anlaşmasının imzalandığını açıkladı
25 Aralık 2020 - 21:25 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca "BioNTech ile anlaşma imzalandı; depolarda 550 bin doz hazır bekliyor" açıklamasında bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı için anlaşmanın imzalandığını açıklarken, "Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini PROF. DR. UĞUR ŞAHİN hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur" dedi.

Koca, Mart ayı sonuna kadar 4,5 milyon doz aşının Türkiye'ye teslim edilmesi için anlaşma sağlandığını belirtirken, "Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 MİLYON doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir" ifadesini kullandı.

Koca'nın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"BIONTECH aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün sizlerle paylaşmıştım. Bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini PROF. DR. UĞUR ŞAHİN hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur.

"Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte MART ayı sonuna kadar 4.5 MİLYON doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 MİLYON doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir.

"Gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili SORUMLULUK KABUL ETMEK İSTEMEMESİYDİ. Bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı. Bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan ONAM ALINACAK.

"Bu anlaşmanın hayata geçmesinde engellerin ortadan kalkmasında PROF. DR. UĞUR ŞAHİN hocamızın büyük emekleri vardır. Türkiye için yaptığı ayrıcalık unutulmayacaktır. Kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ederim."

Türkiye'nin günlük korona virüs tablosu açıklandı

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı başladı

THY duyurdu: 28 Aralık'tan itibaren zorunlu olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AŞI OLMAK İSTİYORUM26 Aralık 2020 19:07

    En az 2 yıl deneme testlerinin yapılması gereken aşıyı acil kullanım onayı ile hukuki sorumluluktan sıyrılarak vuracaklar . Koşarak aşı olma kuyruğuna girin ilk önce olun. Ama sonra tedavi edilemeyecek yan etkileri ortaya çıkarsa ağlamayın. Kısırlık gibi .Kanser gibi.vs... Onlar kaldırıldık deyip işin içinden sıyrılır. Sorgulamayan toplumun olduğu bu ülkede AŞI OLMAK İSTİYORUM.

  • Mustafa 26 Aralık 2020 10:03

    Gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili SORUMLULUK KABUL ETMEK İSTEMEMESİYDİ. Komisyonda anlaşılamadı olarak algıladı kamuoyu çin asisindan sonra

  • Eee26 Aralık 2020 09:37

    Grip asisini uretemyen covid asisini mi uretecekmis gulrim sadece

  • insanoğlu soyu tehlikede.26 Aralık 2020 05:08

    dünyayı yönetmek isteyen güçler.oyunan gelmeyecek insanlık.kimse zorla aşı olmayacak kimse vucuduna zorla dokundurmayacak..

  • Okie Dokie26 Aralık 2020 00:09

    550bin doz aşı hımmmm. Tüm politikacılarımıza, iş adamlarımıza, bürokratlarımıza, futbolcularımıza, şarkıcı ve türkücülerimize yetecek bir rakam. Vatandaş da çin aşısı olsun bir şey olmaz.

  • Mustafa26 Aralık 2020 10:07

    İlk defa doğru söylemişsin okie

  • vatandaş25 Aralık 2020 23:08

    soyadın gibi koca sın bakanım millet için yaptıkların unutulmayacak gercekten halk için çalışıyorsun saygılar.

  • Chomar26 Aralık 2020 00:07

    Soyadın gibi vatandaşsın.

  • BİR GÖRÜŞ25 Aralık 2020 22:55

    550 bin sembolik bir rakam, sanırım bu Uğur hocanın ülkemize bir jesti... ancak bahsi geçen 30 milyon un ne zaman teslim edileceğiyle ilgili somut bir şey yok. çin den 50 milyonla birlikte eder 80 milyon bu da  2 doz halinde 40 milyon kişiye yetecek, acilen en az 20 milyon doza daha   ihtiyacımız var. bu aşı meselesinin 2021 in ilk çeyreğinde çözülmesi gerekiyor ki  yaz a daha rahat girelim.

  • mustafa25 Aralık 2020 21:56

    çinden aldınız aşı bunlardan aldınız tamam anladık da kendi aşımız yaptık diye neden palavra sıkıyorsunuz meydanlarda ? yaptıysanız aşı yı bunlardan neden alıyorsunuz yahu yalanlarınızın hiç sonu yok mu ???

  • Mustafa26 Aralık 2020 10:08

    23 Nisan cocuguda yaptım diyordu.Oyle kolay değil yapmak ile çalışıyoruz ikisinin arası uçurum

  • Yorum25 Aralık 2020 23:00

    Nesi yalan sende hükümete sallayacan diye ne söyliyecegini şaşırmışsın türkiyede 10 12 aşı çalışması var inanmadın mı git kayseriye Erciyes üniversitesinde gönüllü aşı ol ayrıca istanbuldaysan git bogaziçi üniversitesinde prof özerdenin aşısını sorabilirsin yok ankaradaysan oradada var aşı çalışması ayrıca 4.5 milyon nedir en az 20 30 milyon aşı anlaşması yapılmalı biontech le ayrıca çinliler dende 50 değil 70 80 milyon aşı almaları lazım ki mart ayına kadar 50 milyon insan aşılanması lazım ki 2021 i kurtaralım avrupadan hızlı davranmalıyız güvenli bölge olmalıyız turizm bu yıl hiç bir aksaklık olmadan başlamalı

  • Keklik25 Aralık 2020 22:37

    Şu an grip asisini Fransa'dan ithal ediyoruz. Önümüzdeki yıllar için korona aşılaması devam eder