E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: ABD bizden tedavi protokollerini istedi---

Koca: ABD bizden tedavi protokollerini istedi

Koca: ABD bizden tedavi protokollerini istedi
02 Mayıs 2020 - 09:37 borsagundem.com

Türkiye'nin pandemi ile mücadelesinin beğenildiğini aktaran Koca, aynı gün görüştüğü ABD Sağlık Bakanı Alex Azar'ın tedavi protokolleri istediğini ifade etti.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün yayımlanan yazısında Dünya Sağlık Örgütü toplantısında yaşananları aktardı. 

Bakan Koca, Hakan'ın, “Dünya Sağlık Örgütü ile yaptığınız toplantı nasıl geçti?" sorusuna şöyle yanıt verdi: 

Toplantı iki saat sürdü

"Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros Ghebreyesus başkanlığında iki saate yakın süren bir toplantı oldu. 12 dakikalık bir sunum yaptık toplantıda. Toplantıdan sonra ben sosyal medyada Türkçe, “Başarılarımızı anlattık, Türkiye’nin sunumu ilgi gördü” diye yazdım. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, bu mesajı takipçileriyle paylaşarak söylediğimize onay vermiş oldu."

Türkiye'nin yaptığı üç şeyden etkilendiler

"Bu kadar vakaya rağmen hastane yükümüzün bu kadar az olması... Bundan etkilendiler. Zatürreye dönüşme oranının yüzde 64’ten yüzde 12’ye düşmesi... Bundan etkilendiler. Yoğun bakıma geçiş sayısının ve yoğun bakımda kalış süresinin azalması... Bundan da etkilendiler."

'Filyasyon yöntemini uygulayan tek ülkeyiz'

"Bu yöntemi uygulayan tek ülkeyiz. Noktasal hedeflere yöneliyoruz, pozitif olanı tespit edip izole ediyoruz, gerekirse tedaviye başlıyoruz. Bir dedektif gibi iz sürüyoruz. Temaslıları buluyoruz, temaslıların temaslılarını buluyoruz. Biz bu yöntem sayesinde İstanbul’da salgını gerilettik. İstanbul ne Vuhan’a benzer ne New York’a... İstanbul’da salgını kontrol almanın tek yolu buydu."

'ABD Sağlık Bakanı tedavi protokollerini istedi'

"Dünya Sağlık Örgütü toplantısının yapıldığı gün ABD Sağlık Bakanı Alex Azar ile de görüştüm. Ben daha anlatmadan, “Nasıl yaptınız?” diye sordu. Ben de anlattım. Özellikle tedavi yöntemlerimizle ilgili olarak, “Sizin erken dönemde belirlediğiniz yöntemlerin geçerli olduğunu, biz yeni yeni görmeye başladık” dedi ve bizden tedavi protokollerini istedi."

“Organize sanayi bölgelerinde testlere başladık. Buralarda çalışanların tümüne test yapacağız. Bugün mesela Gebze’deki organize sanayi bölgesinde 3500’e yakın test yaptık. Çalışma hayatında bulunanlara yönelik bu testleri sürdüreceğiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İzzet02 Mayıs 2020 16:52

    Göndermeyin sakın. Bunu da pkk ya gönderirler

  • Eskici02 Mayıs 2020 12:57

    Bizde amerikada bir sey istesek verir mi ? kiyakciligin sonu nasıl olur acaba

  • Btc02 Mayıs 2020 12:09

    Trilyon dolara satmalısınız. Bedava vermeyin

  • VS02 Mayıs 2020 11:07

    İyi çok güzel,ama niye bizim TL geberiyorda,ABD doları şahlanıyor,bu durumda dolar gebermeli TL mız şahlanmalı

  • emre02 Mayıs 2020 20:56

    var bu işde bir iş yardım gönderdiğimiz ülkelerin para değeri bizi 7 ye katlıyor bizim tl olmuş tuvalet kağıdı...

  • ye02 Mayıs 2020 11:00

    Atatürkçüler bitmeden, ülke bitmz. Heryerde namuslu, şerefli, helal süt emmeyi bilen insanlar var. Bu ülkede satılamyan arsa, tarla, hastane, pastane, banka, çanka, fabrika ne olursa olsun... bir kaç yıl sonra gene devletin olacaktır. millet helal süt emenleri bulup en başa her alanda getirecektir. siyasi baskı çıkar bunları engellediğini düşünse de sadece bir kaç sandık sonra engelleyemediğini anlayacaktır...

  • pazarci02 Mayıs 2020 10:29

    Mustafakemalin heykelinin arkasini saklanmaktan bikmadiniz be.

  • mustafa02 Mayıs 2020 20:57

    arkadaş neden düşmansınız ? babanız belli olmasını sağladığı için mi ???

  • Din tüccarı02 Mayıs 2020 11:51

    Sen de heykelin atının altında durma be adam.

  • Yaşa02 Mayıs 2020 09:56

    Bir tarih yazdınız gönlümüzde efsane oldunuz süreci inanılmaz başarıyla götürüyorsunuz ama maalesef bunu karalamaya çalışan içimizdeki yunan tohumluları var zaten onlar heryerdeler yeterki ülkeyi karasınlar

  • fafa02 Mayıs 2020 12:34

    Yaşa ve Sm.hiç kimse Yunan tohumu değil,birbirinizi suçlamayı bırakın,fikirlerinizi yazın hakaret etmeyin lütfen.Elbette farklı fikirler olacak,ama hakarete ne gerek var.

  • Sm02 Mayıs 2020 11:17

    Bu yunan tohumu sen olabilirsin. Yok yok olabilirsin değil sen ta kendisisin. Süreci yöneten bilim kurulu, bilim kurulunda çok saygın doktorlarımız ve bilim insanlarımız var. Dikkatli oku trol kafa. Cübbeli yok orada,şeyh ler, şıh lar yobaz lar yok. Ayrıca 30 - 40 kişilik bilim kurulunda toplasan akp ye oy verecek 5 kişi zor çıkar . Onlarda zaten çıkıp utanmadan böylesine bir dönemde doktor olduklarını unutarak siyasi konuşuyor lar.

  • ee02 Mayıs 2020 09:47

    Ne varsa eskilerde var, koca koca şehir hastanelerinin tedavi yöntemi değil, geçmişten gelen çıkarlaşmış fakülteler, Atatürkçü tabir edilen ve herkese sağlık alanında doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen, ona buna kul köle olmayan proflarda var.... henüz dağıtılmamış, daığıtılması ve bınaların yıkılarak başka universitelere yonetıcılerın 2. yada 3. sınıf kademe ile dağıtılması düşünen beyinlerin başarısı ortada var. koskoca askeri hastaneyi dağıttılar. yazık ettıler. asker kırıları ve yaralanmaları farklıdır. 100 yada 200 parçalı kırık devlet hastanesınde tedavı olmaz. askeri hastaneler eski sisteme acılen donmelı. sokakda 3 yerı kırılanı devlet hastane çözer. ama askeri yanık, kırık, yaralarda duz hastaneler etkısızdır. rehabilite, ve yurume ve iyileşme bakım süreçleri farklıdır. var olan eskiden gelen kalitei sistem ve kadrı bugun kovid belasına savaş açmıştır. SADECE ENGELLEMEYİN... düzen ve sistemi siyasete sokup tepeye adam atayıp düzeni bozmayın. 

  • Fb.02 Mayıs 2020 11:26

    Beyin soksunu, gerçekten beyin yoksunusun. Süreci yöneten bilim kuludur. Onlar ne dediyse Devlet büyüklerimiz onu açıkladı. Bilim kurulunda mevcut 30 - 40 kişilik ekipte akp nin siyasi görüşünü benimseyecek 5 doktor çıkmaz. Siz ne yediniz ne içtiniz anlamış değilim. Şu anda bu süreci yönetende bilim kurulu üyeleri . İktidarin yanlış kararını bir elestirder zarp anında sayin bakanimiz soylu bey hemen istifa etti.

  • Beyin soksunu02 Mayıs 2020 10:12

    O bahsettiklerin hepsi tabipler odalarında işleri güçleri ülkemizi karalamak bu başarı ak partinin AK PARTİ sevdalılarıdır bugün ak parti olmasaydı bu virüsle ülkenin %50’si telef olmuştu İstanbul’un halini görüyoruz yıllardır tek yaptığınız hal Atatürk’ün maskesini kullanıp bu ülkeyi geri götürmek