E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoç, Sabancı ve Zorlu da İDO'ya talip ---

Koç, Sabancı ve Zorlu da İDO'ya talip

Koç, Sabancı ve Zorlu da İDO'ya talip
10 Kasım 2010 - 09:29 borsagundem.com

İDO talip olanlar arasında Türkiye'nin en büyük holdingleri ve şirketlerinin olduğu öğrenildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 15 milyar dolara dayanan ve bu büyüklükle Özelleştirme İdaresi (ÖİB) ile yarışan özelleştirme portföyünün (İGDAŞ, İspark, İDO) en önemli kalemlerinden biri olan İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'ye (İDO) talip olanlar arasında Türkiye'nin en büyük holdingleri ve şirketlerinin olduğu öğrenildi.

Dünya gazetesinin denizcilik çevrelerinden edindiği bilgilere göre İDO'yla ilgilenenler arasında Koç Holding, Sabancı Holding, Zorlu Holding ve Alphan Manas'ın şirketi Brightwell de bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı toplantılarının 4. birleşiminde İDO'nun (ve İGDAŞ'ın) blok satış yöntemiyle özelleştirmesi kararını onaylanmıştı. Yeni kurulan İstanbul Şehir Hatları AŞ'nin 34 vapuruyla deniz ulaşımına devam ederken, şehirlerarası taşımacılık odaklı İDO'nun özelleştirilmesi kararı alınmıştı. Bu karar sonrası bir danışman kuruluşla (Finansinvest) anlaşılmış, geçtiğimiz mayıs ayından bu yana yapılan çalışmalar Belediye Meclisi'ne sunulmuştu.

İki hafta kadar önce İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, yaptığı açıklamada "Olağanüstü bir ilgi" olduğunu söylemiş, danışman kuruluş Finansinvest'ten Saruhan Doğan da, "20'den fazla talipli şirketle görüştük. Yerliler, yabancılar, fonlar..." demiş, ancak talipli şirketlerin isimlerini açıklamamıştı.

Şirketle ilgili çalışmada, önemli bir aksilik olmazsa bu ayın sonunda veya aralık ayında ihale ilanına çıkılması ve yatırımcıları davet edilmesi, talipli şirketlerin bu aşamada bilgi odasına alınması planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)