E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoç Holding'ten yatırım açıklaması---

Koç Holding'ten yatırım açıklaması

Koç Holding'ten yatırım açıklaması
27 Kasım 2013 - 12:23 borsagundem.com

Koç Holding CEO'su Durak, 2014'te bu yıldan daha az yatırım yapacaklarını söyledi

Koç Holding CEO'su Turgay Durak, yatırım planları ve gelecek yıl beklentileri hakkında katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 2014''te daha önceden yaptıkları yatırımlara devam ettiklerini belirten Durak, "2014’te 2013 yılı bütçesinin altında kalacağız" dedi. Koç Holding, bu yıl 6,8 milyar liralık yatırım yapmıştı.

BÜYÜME YÜZDE 4,5'İ AŞAR
2014 büyüme beklentisi için CNBC-e'ye konuşan Durak “Yüzde 4,5’in üzerinde olmasını bekliyoruz; şirketlerimizin bütçelerini buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

İLK 6 AY BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE GEÇTİ
Yılın ilk 6 ayının varsayımların üzerinde geçtiğini belirten Durak şöyle devam etti: "Mayıs ayında Fed’in yaptığı açıklamalarla yılın ikinci yarısında işlerimizde bir yavaşlama yaşadık ama yılın son iki ayının daha iyi olacağının görüyoruz, 2013 sanayi şirketlerimizde bütçemize paralel gitti; finansal hizmetlerde paralel devam ediyor, petrol ürünlerinde beklentimizin altındayız.”

TÜPRAŞ'TA İNCELEME SÜRÜYOR
Tüpraş’taki denetimlerle ilgili konuşan Koç CEO'su kendilerine EPDK'dan yazılı beyan gelmediğini belirterek vergi incelemesinin devam ettiğini söyledi.

ELEKTRİK ÜRETİM ÖZELLEŞTİRMESİYLE İLGİLİYİZ
Enerji alanında yatırımlarına devam ettiklerini belirten Durak, elektrik üretim özelleştirme ihaleleri ile ilgilendiklerini söyledi.

BOTAŞ'LA İMZA AŞAMASINDAYIZ
Kırıklkale Tüpraş rafinerisinde doğalgaz santrali kurulması için çalışmalarıın devam ettiğini kaydeden Durak, doğalgaz ikmali için Botaş'la imza aşamasına geldiklerini söyledi.

ARÇELİK İÇİN YURTDIŞINDA ŞİRKET BAKIYORUZ
Arçelik için yurtdışında 'hangi şirketler satın alınabilir ya da hangi ülkelerde ilave yatırımlar yapabilir' onun araştırmasını yaptıklarını ifade eden Durak, Romanya'daki ek yatırımla Avrupa'nın kapasitesi en yüksek ikinci fabrikasına sahip olduklarını söyledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 219,90
En Yüksek: 221,50
En Düşük: 211,60
Değişim 2,57 %
FK: 7,72
PD / DD: 1,38
İşlem Hacmi 3.320.790.921
Toplam Adet: 15.252.721
Ağırlıklı Ort.: 217,61
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)