E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoç Holding'den batarya yatırımı açıklaması---

Koç Holding'den batarya yatırımı açıklaması

Koç Holding'den batarya yatırımı açıklaması
09 Kasım 2021 - 21:30 borsagundem.com

Koç Holding, basında yer alan batarya üretim tesisi kurulması amacıyla harekete geçildiği haberlerine ilişkin bir açıklama yayımladı

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Koç Holding (#KCHOL), Koç Topluluğu tarafından batarya üretim tesisi kurulması amacıyla çalışmalar yürütüldüğü yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Koç Holding'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, "Basın-yayın organlarında, Koç Topluluğu tarafından batarya üretim tesisi kurulması amacıyla çalışmalar yürütüldüğü yönünde haberler çıkmış, Topluluk şirketlerimize konuyla ilgili olarak çok sayıda soru ve yorum ulaşmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İş ortaklıklarımızdan Ford Otomotiv Sanayi AŞ tarafından ilk olarak 4.12.2020 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya açıklanan proje bazlı devlet yardımı ve buna bağlı yatırım teşviki kapsamında Kocaeli'de 130 bin adetlik batarya montaj tesisi kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, bunun dışında batarya yatırımı konusunda alınan bir karar bulunmamaktadır.

Koç Topluluğu tarafından otomotiv sektörü ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte ve her dönem yeni yatırım alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmakta olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır. Bu kapsamda, medyaya yansıyan konuyla ilgili tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup; işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

BİST 2 hisseyi daha brüt takasa aldı

Volkswagen'e 'iklim krizi' davası!

Doğuş Otomotiv, 9 aylık net karını 2020'ye göre yüzde 69 yükseltti

EBRD'den Arçelik'e 150 milyon euroluk kredi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 177,30
En Yüksek: 177,00
En Düşük: 173,80
Değişim 1,20 %
FK: 6,22
PD / DD: 1,11
İşlem Hacmi 1.009.567.699
Toplam Adet: 5.737.477
Ağırlıklı Ort.: 175,94
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum09 Kasım 2021 21:38

    Çıkan haberlerin yalan olduğunu söylesene niye dolandırıp durmuşsunuz bu yalan yanlış haberleri istemem ama yan cebime koyun gibi Bi durum olmuş direkt yalan haber dersen daha aydınlatıcı olur

  • ...10 Kasım 2021 10:02

    Okuduğunu anlayabilse

  • Vatandaş09 Kasım 2021 23:08

    Niye yalan desin olan bir şeye.Böyle bir yatırım olduğunu söylüyor işte.