E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiKoç Holding için yüzde 26 oranında yükselme potansiyeli---

Koç Holding için yüzde 26 oranında yükselme potansiyeli

Koç Holding için yüzde 26 oranında yükselme potansiyeli
16 Kasım 2018 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, Koç Holding'i listesine ekledi

Vakıf Yatırım, Koç Holding'i 19,30 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı. Hisse dün 15 lira seviyesinden kapandı. 19.30 liraya yükselmesi halinde yüzde 26 oranında prim yapmış olacak.
Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Dengeli portföy yapısı ile risklere karşı dayanıklı…

Koç Holding’in dengeli portföy yapısı sektörlere bağımlılığı azaltırken, toplam gelirler içerisinde ihracatın payının ve dövize endeksli gelirlerinin (~%55) yüksek olması ve iştiraklerinin bilançolarında döviz riskinin olmaması finansallarda dalgalanmaları azaltarak sürdürülebilir karlılığı desteklemektedir. Ayrıca Koç Holding’in solo 330 mn $ net nakit pozisyonu ve artan temettü gelirleri sayesinde cazip satın-alma fırsatlarını değerlendirebileceğini veya temettü dağıtma oranını arttırabileceğini düşünüyoruz. Net aktif değerine göre %7 iskonto ile işlem görmekte olan Koç Holding’i 19,30 TL hedef fiyat ile araştırma kapsamına alıyoruz. Hisse için kısa vade önerimizi “Endekse Paralel Getiri”,
uzun vade önerimizi ise “AL” olarak belirliyoruz Dengeli portföy yapısı dayanıklı kılıyor.
Çeşitlendirilmiş portföy yapısı Koç Holding’in sektörel dalgalanmalardan daha az etkilenmesini sağlıyor. Öte yandan konsolide gelirlerinin yaklaşık yarısının ihracat ve dövize endeksli gelirden oluşmasının yanı sıra iştiraklerinin bilançosunda kur riskinin olmaması Koç Holding’in konsolide finansalları üzerindeki dalgalanmaları azaltarak sürdürülebilir karlılık sağlamakta ve yurtiçi pazarın daralmasına karşı da korunaklı kılmaktadır.
İhracat gelirlerinde artış daralan yurtiçi pazarlarını telafi edecek - İhracatta maliyet+prim ihracat anlaşmaları ile Ford Otosan ve al-ya da-öde anlaşmaları da dahil olmak üzere Tofaş, ihracat gücü ile
Arçelik, dövize endeksli gelirleri ile Tüpraş sayesinde TL’nin değer kaybettiği ve yurtiçi pazarın olumsuz etkilendiği bu dönemde Türkiye’nin en büyük ihracatçı gruplarından olan Koç Holding’in güçlü
kalacağını düşünüyoruz. Her ne kadar hala Avrupa pazarı Koç Holding şirketlerinin en önemli ihracat pazarı olsa da, coğrafi olarak dünyanın birçok yerine yayılmış faaliyetleri ile holding, bölge riskini azaltmaya çalışmakta ve yurtdışı satışlarının payını artırmakta.
Yüksek ve dengeli temettü gelirleri holdinge sürdürülebilir nakit akışı sağlıyor – İştiraklerinden elde ettiği yüksek oranlı temettü geliri Holding’in nakit pozisyonunu olumlu etkilemektedir. Grup bazında yüklü yatırım döneminin tamamlanması ile Holding’in iştiraklerinden elde ettiği temettü gelirleri 2018 yılının ilk dokuz ayında 2,48 mlr TL düzeyine çıkmıştır (2017’de 1,29 mlr TL idi). Bu dönemde en yüksek temettü geliri %54 pay ile Tüpraş’tan elde edilirken, bunu %12’şerlik oran ile Ford Otosan ve Tofaş izlemektedir. Holding’in elde ettiği temettü gelirlerinin 2019’da 2,7 mlr TL, 2020’de ise 3,1 mlr TL düzeyinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Güçlü nakit pozisyonu - 2018 Eylül sonu itibariyle Holding’in solo 330 mn $ net nakit pozisyonu bulunmaktadır. Artan temettü gelirleri ile birlikte yüksek nakit varlığı, Holding’in cazip satın alma fırsatlarını değerlendirebilecek durumda olmasının yanı sıra daha
yüksek temettü dağıtma potansiyeline işaret etmektedir. Bu gelişmelerin hisse performansı açısından katalizör olacağını düşünüyoruz.
Riskler – Portföyündeki tüketime dayalı segmentler nedeniyle Türkiye ekonomisinin yavaşlamasından olumsuz etkilenebilir. Bankacılıkta düşen net faiz marjları ve aktif kalitesinde bozulma, rafineri marjlarındaki gerileme, otomotiv ve tüketim eşyaları talebinde zayıflama, Koç Holding’i olumsuz etkileyebilir. Değerleme ve Öneri – Koç Holding için Parçaların Toplamı Yöntemi ile yaptığımız değerleme sonucunda 12 aylık hedef fiyatımızı 19,30 TL olarak belirliyor, kısa vadeli önerimizi “Endekse Paralel Getiri”, uzun vadeli önerimizi ise “AL” olarak başlatıyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı16 Kasım 2018 16:23

    Bence endekse paralel gider. Sonuçda tofas, ford, ttrak, otokar otomotivde, arçelik beyaz eşyada darlama döneminde, tuprs, aygaz, opet sağlam durur.  ykbnk italyanların fon çekmesi sonucu ortaklıkda sıkıntı olabilir.