E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKOBİ'lere yönelik ticari alacak sigortasına düzenleme---

KOBİ'lere yönelik ticari alacak sigortasına düzenleme

KOBİ'lere yönelik ticari alacak sigortasına düzenleme
14 Ekim 2021 - 09:57 borsagundem.com

KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortasına ilişkin tarife ve talimat tebliğinde değişiklikler yapıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik devlet destekli ticari alacak sigortasına ilişkin tarife ve talimat tebliğinde değişiklikler yapıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğine göre, alacak sigortası temini kapsamında genişlemeye imkan tanıyan bir hüküm eklendi.

Buna göre alacak sigortası şartları arasında yer alan ve sigorta sağlanacak işletmenin yıllık yurtiçi satışlardan elde ettiği cironun 125 milyon TL'den az olması koşulunun, gerekli görülmesi halinde bu tutarın yüzde 20'sine kadar artırılabilmesine yönelik hüküm "yüzde 40'ına kadar" şeklinde değiştirildi.

Aynı maddeye eklenen fıkra uyarınca, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) poliçe yenileme işlemlerinde bu koşul, 300 milyon TL olarak, prim hesabında ise tebliğde yer alan prim tablosunun son satırındaki oranlar ve kredi limiti hesaplamasında kredi limit tablosunun son satırındaki tutar uygulanacak.

Tebliğin 5. maddesinde yapılan değişikliğe göre, prim hesabında, alacak sigortası talebinde bulunan işletmenin son mali yılda vadeli satışlardan elde ettiği "cirosu" yerine "cirosunun tamamı" esas alınacak. Hesaplanan prim tutarının 2,000 TL'nin altında çıkması durumunda, prim tutarının 2,000 TL olarak kabul edilmesi uygulamasında, tutarlar 3,000 TL olarak değiştirildi.

Alacak sigortası kapsamında yapılacak risk değerlendirmesinde, sigorta talebinde bulunan işletmeye verilecek risk skoru, prim hesaplamasını etkilemeyecek.

Tebliğle ayrıca, sistem kapsamında düzenlenen sigorta sözleşmeleri için vergi ve diğer yasal yükümlülükler düşüldükten sonra kalan prim tutarı üzerinden uygulanacak komisyon oranı %15'ten %17'ye çıkarıldı. Primin taksitle ödenmesi kararlaştırılmış olsa bile komisyon ödemesi peşinen yapılacak.

Hafif satıcılı açılış bekleniyor

 

Marbaş'tan ücretsiz eğitim

 

Cumhurbaşkanlığında 'ihracat' toplantısı yapıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Son imdat çağrısı14 Ekim 2021 10:53

    Allah rızası için ey muhalefet bizi bu iktidar ve rejimden kurtarın. Sizin keyfıniz olana kadar ülkenin ve halkın canı çıktı. Acil erken seçim