E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKobe Bryant'ın ölümüyle ilgili şok gerçek ortaya çıktı---

Kobe Bryant'ın ölümüyle ilgili şok gerçek ortaya çıktı

Kobe Bryant'ın ölümüyle ilgili şok gerçek ortaya çıktı
27 Ocak 2020 - 14:11 borsagundem.com

Kobe Bryant ile 13 yaşındaki kızı Gianna'nın da aralarında olduğu 9 kişinin öldüğü helikopter kazasının detayları ortaya çıktı. Federal Havacılık Sözcüsü Allen Kenitzer açıklamasında, "Sikorsky S-76" tipi helikopterin düşüş nedeninin sis olduğu bildirdi

ABD'li ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasında ölenlerin sayısının 9 olduğu açıklandı.

California eyaletinin Calabasas kenti yakınlarındaki kazada daha önce 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan yetkililer, yaşamını yitirenlerin sayısının 9 olduğunu duyurdu. 

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) efsane oyuncularından 41 yaşındaki Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna da hayatını kaybetti. 

9 KURBANIN DA KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yaşamını yitiren diğer 7 kişinin tamamının kimlikleri belli oldu. Pilot Ara Zobayan, Orange Coast College beyzbol takımının koçu John Altobelli (56), kızı Alyssa Altobelli, eşi Keri Altobelli, ayrıca Orange County basketbol takımının asistan koçu Christiana Mauser, Sarah Chester ve kızı Payton Chester da kazada hayatını kaybedenler arasında yer alıyor.

Pilotun kimliği ortaya çıktı! Görerek uçma izni...

Kazada ölen kişilerden olan helikopterin pilotunun da kimliği ortaya çıktı. Pilotun isminin Ara Zobanyan olduğu açıklanırken, Kobe'nin helikopterinin pilotluğunu yapıyordu.Kazanın nedeni pilotun sisli havaya rağmen uçması olarak gösterilirken Zobanyan'ın VHF Kurallarına (Görerek uçma) göre sisli havalarda uçma izni ve tecrübesi bulunuyordu.

Telsiz konuşması: 'Çok alcaktasınız'
Kulenin, helikopterin pilotuna telsiz üzerinden yaptığı uyarı ortaya çıktı. Helikopterin alçaktan uçtuğunu fark eden kulenin hemen pilotla temasa geçtiği belirtildi. Kule ilk önce telsiz üzerinden pilota; 'Çok alçaktasınız.' uyarısı yapıyor. Kule bu uyarısını tekrar yaptıktan sonra helikopterden radardan tamamen yok oluyor.

Obama: Kobe bir efsaneydi

Öte yandan, eski ABD başkanı Barack Obama, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Kobe sahada bir efsaneydi... Gianna'yı kaybetmiş olmak da bir aile olarak bizim için içler acısı. Michelle ve ben, Vanessa ve tüm Bryant ailesine böyle akla hayale sığmaz bir günde sevgi ve dualarımızı gönderiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump da ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant'ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ''Korkunç bir haber'' paylaşımında bulunmuştu. 

Kulüplerden mesaj

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın California'da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Beşiktaş Kulübünden paylaşılan mesajda "Seni her zaman hatırlayacağız, huzur içinde yat." ifadesi kullanıldı. 

Galatasaray Kulübü, Kobe Bryant'ın sarı-kırmızılı formayı giydiği bir fotoğrafının kullanıldığı mesajında, "Huzur içinde uyu Kobe Bryant. Basketbola kattığın her şey için teşekkürler. Seni özleyeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Fenerbahçe Kulübü ise mesajında, "Los Angeles Lakers'ın büyük kaybını duyduğumuz için çok üzgünüz. Sonsuza dek özleneceksin." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu: "İnanmak çok zor" 

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Kobe Bryant'ın vefatı üzerine üzüntüsünü paylaştı.Türkoğlu, Kobe Bryant ile fotoğrafını da paylaştığı mesajında, "İnanmak çok zor. Huzur içinde yat kardeşim." ifadelerini kullandı. 

Almanya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Werder Bremen'de forma giyen Türk futbolcu Nuri Şahin de Kobe Bryant'ın vefatı üzerine, "Gerçek efsane. Söyleyecek sözümüz yok. Işıklar içinde uyu." mesajını paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)