E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoalisyon Güçlerinden, Irak'ta IŞİD hedeflerine 14 hava saldırısı---

Koalisyon Güçlerinden, Irak'ta IŞİD hedeflerine 14 hava saldırısı

Koalisyon Güçlerinden, Irak'ta IŞİD hedeflerine 14 hava saldırısı
10 Kasım 2019 - 21:09 borsagundem.com

Irak Savunma Bakanlığı, Musul vilayetinin Mahmur ilçesine bağlı Karaçok Dağı'nda IŞİD hedeflerine 14 hava saldırısının düzenlendiğini bildirdi.

Savunma Bakanlığına bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamada, IŞİD kalıntılarını bertaraf etmek amacıyla Uluslararası Koalisyon Güçleri tarafından Karaçok Dağı'na 14 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. 

Irak terörle mücadele gücünün operasyonun bir parçası olduğu ifade edilen açıklamada, sayı belirtmeden çok sayıda IŞİD mensubunun öldürüldüğü kaydedildi.

IŞİD, haziran 2014'te Musul başta olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirmişti. Irak güvenlik güçleri, aralık 2017'de söz konusu toprakları büyük ölçüde geri almıştı.

IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasına rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serdar saltık10 Kasım 2019 22:59

    Bunlarda devlet mi arkadaş. yıllarca savaşıyorlar üç beş çapulcu ile baş edemediler. Bizimle birleşin bakın sizleri nasıl bir devlet yapıyor. ABD ve Batılı güçleri ülkenizden çıkartmaz ve bunlardan medet umarsanız daha çok acılar çekeceksiniz. Sizlerin aklınız yok zaten.