E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKliçko: Rus imparatorluğunda yaşamak istemiyoruz---

Kliçko: Rus imparatorluğunda yaşamak istemiyoruz

Kliçko: Rus imparatorluğunda yaşamak istemiyoruz
19 Mart 2022 - 10:41 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 24’üncü gününde devam ederken, Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko "Kimse ölmek istemiyor ama Ruslar Rus imparatorluğunu yeniden kurmak istiyor.

Eski ağır siklet boks şampiyonu olan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko “Ülkemin hayatıma ihtiyacı varsa, ülkem, çocuklarım ve gelecek için hayatımı vermeye hazırım” dedi.

Kliçko, Yahoo News’e verdiği röportajda Rus işgaline karşı dünyadan Ukrayna’ya desteğini sürdürmesini istedi. Kliçko, “Kimse ölmek istemiyor, herkes yaşamak istiyor ama Ruslar bir Rus imparatorluğunu yeniden kurmak istiyor ve biz Rus imparatorluğunda yaşamak istemiyoruz. Ruslar bize diz çöktürmeye çalışıyor ama biz şu anda özgürlük, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için savaşıyoruz” diye konuştu.

Kiev bölgesinin 3,5 milyon sakininin yaklaşık yarısı şimdiye kadar tahliye edildi. Başkentteki bombardımanda şu ana kadar altısı çocuk 220 kişinin öldüğünü söyleyen Kliçko, “Biz Ukraynalılar her zaman dost bir millet, her zaman barışçıl bir ülkeydik. Ama şu anda başka seçeneğimiz yok. Savaşmak zorundayız” dedi.
(Tayfun Hopalı-Sözcü)

Rusya Kiev'i vurmaya devam ediyor

Rusya Kiev’de yerleşim bölgesini vurdu

Rus ordusu neden Kiev'e giremiyor? İşte 8 neden...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)