E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKKTC'de yeni tedbirler alındı---

KKTC'de yeni tedbirler alındı

KKTC'de yeni tedbirler alındı
07 Aralık 2021 - 01:50 borsagundem.com

KKTC'de ilave Kovid-19 tedbirleri açıklandı. Yeni kararlara göre en az çift doz aşı yaptırmamış kişiler kapalı alanlara giremeyecek. Yılbaşı organizasyonları sadece aşılı kişilerin katılımı ile düzenlenecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni tip corona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ilave tedbir kararları alındı.

KKTC Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesince belirlenen ilave Covid-19 tedbirlerinin, Bakanlık tarafından uygulanmasına karar verildi.

Buna göre, KKTC'ye Ada dışından gelerek kara sınır kapılarından giriş yapacak kişilerin, yolculuk öncesi son 72 saat içerisinde Dijital Seyahat Belgelerini doldurması gerekecek.

KKTC'ye girişlerde ülkeler renk kodlarına göre ayrılarak yeni kriterler belirlendi.

Buna göre, son 14 günde koyu kırmızı renkteki ülkelerde bulunanlardan yolculuk öncesi son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucu istenecek ve yolculara 10 gün karantina uygulanacak.

Kırmızı renkteki ülkelerden gelenler, Kovid-19 aşısını yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın yolculuk öncesi son 72 saatte yapılmış negatif PCR sonucu istenecek.

Aşılı veya hastalığı geçirmiş kişiler karantinasız giriş yapabilecek ancak ülkeye giriş tarihinden 72 saat sonra yeniden Kovid-19 testi yaptıracak, aşısız kişiler ise 7 gün karantinada kalacak.

Turuncu renkteki ülkelerden gelen aşılı ve hastalığı geçirmiş kişiler, Ada'ya son 72 saatteki negatif PCR sonucu ile karantinasız giriş yapabilecek, aşısız olanlardan negatif olduklarını gösterir PCR sonucu istenecek ve bu kişiler, 5 gün karantinaya tabi tutulacak.

Türkiye turuncu kategoride yer alıyor.

Yeşil renkteki ülkelerden gelen, aşılı olan veya daha önce Kovid-19 hastalığını geçirmiş olan kişilere herhangi bir kısıtlama olmayacak, aşısız olanlardan ise sadece son 72 saatteki negatif PCR test sonucu talep edilecek.

EV ZİYARETLERİNDE 10 KİŞİ SINIRI

Karantinaya girecek kişiler, sürelerini geçirmek amacıyla taahhüt ettikleri ikamet adreslerine ya kendi araçları ile yalnız veya bir şoför eşliğinde gidecek.

En az çift doz aşı yaptırmamış kişilerin ülke içerisindeki kapalı alanlara girmeleri yasak olacak. Bu kişiler sadece süpermarket, devlet daireleri ve banka gibi yerlere son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testi ile giriş yapabilecek.

Tüm işletmelerde kapalı alanlarda her 3 metrekareye bir kişi, açık alanlarda ise her 2 metrekareye bir kişi düşecek şekilde alınacak.

Sinema, kapalı konser ve tiyatro salonları yarı kapasite ile hizmet verecek ve buralarda yiyecek servisi yapılmayacak.

​​​​​​​Ev ziyaretlerinde 10 kişiden fazla aile ferdinin bir araya gelmesi yasak olacak.​​​​​​​

KKTC'de yılbaşı organizasyonları sadece aşılı kişilerin katılımı ile düzenlenecek, açık ve kapalı alanların metrekare kurallarına uyularak kişi kabul edilecek.

Kovid-19'un Omicron varyantı nedeniyle Botsvana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve'den gelen veya son 14 gün içerisinde bu ülkelere seyahat geçmişi olan kişilerin (KKTC vatandaşları hariç) ülkeye girişleri durduruldu.

Merck korona virüs ilacını Kanada'da üretecek

 

Afrika'ya 611 bin 200 doz aşı hibesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)