E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKKTC'de İHA ve SİHA üssü kuruluyor---

KKTC'de İHA ve SİHA üssü kuruluyor

KKTC'de İHA ve SİHA üssü kuruluyor
14 Aralık 2019 - 06:44 borsagundem.com

KKTC hükümeti, Geçitkale Havaalanı'nın, insansız hava araçları ile yürütülecek faaliyetlerde kullanılmasına onay verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, ülkenin ikinci havalimanı olan Magosa'daki Geçitkale Havaalanı'nın, insansız hava araçları (İHA) ile yürütülecek faaliyetlerde kullanılmasına onay verdi.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "KKTC hükümeti olarak, Doğu Akdeniz bölgesinde yaşanan son gelişmeler ışığında KKTC'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin meşru hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığının (KTBK) talebi üzerine Geçitkale Havaalanı'nın İnsansız Hava Araçları ile yürütülecek faaliyetler için kullanılmasına izin verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Geçitkale Havaalanı'na dair yürürlükteki sözleşmenin ilgili maddeleri uyarınca, alınan bu karar hakkında sözleşmenin diğer tarafının da bilgilendirildiği vurgulandı.

KKTC'de Magosa bölgesinde yer alan ve KKTC'nin ikinci havaalanı olarak geçen Geçitkale Havaalanı, iş adamı Asil Nadir'e kiralanmıştı.

Geçitkale Havaalanı'nın, askeri amaçla kullanılmasına yönelik çalışmalar bir süredir devam ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tt15 Aralık 2019 00:55

    cok guzel olur

  • Solcu14 Aralık 2019 17:45

    Bu rahmetli Ecevit'in fikriydi. Ey akp bir kerede kendin fikir ve proje uret. Bunu bile calmislar

  • Halil 14 Aralık 2019 19:10

    Ecevit insansız hava aracını ne zaman yaptı? Adada yaşayanları kurtaracaksın sonra onlara söz geçiremeyeceksin, seni iplemeyecekler??! Sence ecevitin liderliği nasıl bir liderlik?

  • Halil 14 Aralık 2019 19:03

    Ecevit insansız hava aracını ne zaman yaptı? Adada yaşayanları kurtaracaksın sonra onlara söz geçiremeyeceksin, seni iplemeyecekler??! Sence ecevitin liderliği nasıl bir liderlik?

  • ...14 Aralık 2019 10:16

    kuruyorsunda... asker kullanabiliyormu?... bir emirler ir mektuple elin kolun bağlı...

  • AHMET ÖZBİR14 Aralık 2019 09:34

    MEHMETÇİK'in kanı var Kıbrıs'ın birçok yerinde. Şehid oldu yiğitler, gazi oldu vatan evlatları, İHA'ların kullanımına izin verdi lafı beni çok gerdi. Türkiye olmazsa rumlar anında Türkleri ufalarlar. Aklınızı iyi kullanın, "Barış Pınarı"na laf eden zevat haddini bil, kendinizi birşey sanmayın.

  • Alemdar14 Aralık 2019 11:01

    Kötü bir şey yok burda arkadaşım. KKTC bir devlettir ve devletin kuralları vardır. Kuralları yine bizim istediğimiz gibi yerine getiriyorlar. Çünkü bizim yavru vatanımız. KKTC yi biz devlet olarak görmezsek kural işlemezse başka ülkeler devlet olarak görür mü?