E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKKTC ile Güney Kıbrıs sınırları 15 ay sonra açtı---

KKTC ile Güney Kıbrıs sınırları 15 ay sonra açtı

KKTC ile Güney Kıbrıs sınırları 15 ay sonra açtı
04 Haziran 2021 - 10:44 borsagundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında korona virüsü salgını nedeniyle 15 aydır kapalı olan sınır kapıları bu sabah itibarıyla yeniden açıldı.

KKTC ile GKRY arasında karşılıklı varılan anlaşma sonrası 9 sınır kapısında geçişler karşılıklı başlamış oldu. Lefkoşa’da bulunan Lokmacı Sınır Kapısı’nda Türk esnaf, Güney Kıbrıs’tan gelen misafirlere lokma ikram etti. Ayrıca Türkçe, Rumca ve İngilizce dilinde “Hoş geldiniz” şeklinde karşılama yapıldı.

NEGATİF TEST ŞARTI

KKTC ve GKRY arasındaki geçişler yeniden başlarken her iki tarafa geçişlerde de 7 gün içerisinde yapılmış negatif PCR ya da antijen testi sonucunun İngilizce ve Türkçe belge ile ibraz edilmesinin zorunlu olduğu kaydedildi.

KKTC’den GKRY’ye yalnızca Kıbrıslı Türk ve Rumlar, Avrupa Birliği vatandaşları, GKRY’de ikamet izni olan İngilizler, Rum tarafında vizesi olan 3. ülke vatandaşları ve Schengen vizesi olanlar geçiş yapabilecek.

KKTC'de uygulanacak ilave tedbirler açıklandı

 

KKTC'nin iki devletli çözüm önerisine Rumlardan ret

 

KKTC ile petrol ürünleri satışında işbirliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)