E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiKızılelma'da 2. test de çok başarılı---

Kızılelma'da 2. test de çok başarılı

Kızılelma'da 2. test de çok başarılı
24 Ocak 2023 - 07:44 borsagundem.com

Bayraktar Kızılelma, sistem tanımlama test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 2. uçuşunda sistem tanımlama testini başarı ile geçti.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin tamamen öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 2. uçuşunda sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı.

Bayraktar Kızılelma, sistem tanımlama uçuşunu başarıyla tamamladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar #KIZILELMA'mız 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı. Ufku açık olsun." ifadelerini kullandı.

Kızılelma, F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyacak

 

ABD medyasında gündem 'Bayraktar Kızılelma'

 

Kızılelma ilk kez böyle uçtu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tümer BAL25 Ocak 2023 03:25

    Helal olsun,kutluyorum tüm ekibi,emek veren,göz nuru döken,emekli bir Subay olarak biliyorum ki uykusuz geçirdiğiniz geceler,heyecanla beklediğiniz saatler kim bilir ne kadardır!Senin yetişmen için asıl olan Ülkemize,büyük Türk Milletimize ve de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Uiu Önderimizin ve Silah Arkadaşlarinın Mazlum Milletlere örnek olduğu gibi Baykar Firmasını kuran ve emaneti evlatlarına bırakan rahmetli Babanızın sizleri takip ettiğini asla unutmayın,geñçlerimize örnek olmaya,çalışmanın Vatan görevi olduğunu asla unutmayın,yaşamınız boyunca Ailenizle birlikte sizlere sağlık vebaşarılar diliyorum,Allah yolunuzu açik etsin,kalın sağlıcakla,tekerinize taş değmesin,Ne Mutlu Türk'üm Diyene,ne mutlu bu güzel vatanı bizlere bırakanlara,ne mutlu Sizin gibi bu güzel vatanı sizden sonra emanet edecek Baykar ekibi Çalışanlarıa,selamlar,kucak dolusu sevgiler.E.Lv.Kd.Alb.Tümer BAL

  • KEZİBAN KORTANLI24 Ocak 2023 16:55

    Muhalefet neden böyle güzel projlerden rahatsız olmaktadır.Anlamak mümkün değil ATATÜRK ün partisi sizce hanğisi söylermisiniz.

  • AHMET ÖZÇELİK24 Ocak 2023 16:23

    Geleceğimizden endişeliyim.tam düze çıkmış iken abd okumuş ve onların gibi düşünen biri gelsin bu kazanımları köküne bombayı koysun.varmı böyle bir dünya umarım TSK için vatansever ve kahramanlar vardır.bunlara gereker yanıtı vereceklerdir.

  • baran24 Ocak 2023 15:46

    Çok açık ki insanımız bu altılı ganyan acuzelerini çok iyi kavramış!  Zaten bunlar sabah akşam toplanmaktan kendilerinden de birbirlerinden de bıkmış durumdalar!  Yüzde 1 bile oyu olmayan hödük çıkıp C. başkanına racon kesecek gerekirse halka  rağmen de olsa karar aldırabilecek ya da aldıramayacak. Kafaya bak hizaya gel. Zaten bunun için bir aday çıkaramıyorlar!  Yoksa sorulacak soruların çoğunun hatta tamamının karşılığı halkın tasvip ettiği şekilde asla olmadığı açık.  Hdp nin Türkiye düşmanlığı da açık Bu  kuklalar ile bu mlletin ne işi olabilir?  Bunlar Türk halkının iradesine vicdanına ters işler yapmak için geldiği çok açık iken ki bağlı oldukları irade bunların çok daha kötüsünü yapmak isteyecekti. Şimdi bütün buları bilinmesine rağmen çıksın bir vicdansız bunlara oy versin. Hesabını da Allah a verisn.  

  • Xyz24 Ocak 2023 15:25

    Mucize reis) senin kafada puroblem var ne dediğin kime dediğin anlaşılmıyor dam diyon darı diyon

  • NUSRET ALİBEYSOY24 Ocak 2023 12:41

    Arkadaşlar acaba ali babacan bütün silah ve otomotiv fabrikalarını kapatırmı yoksa devletleştirim mi ne dersiniz.sonra borsa da işlem gören ve teşvik alan tüm şirketleri de devletleştirirler mi.hepsine inceleme başlatırlar mı.

  • baran24 Ocak 2023 15:37

    Hiç şüphen olmasın!  Aslında bir yerde de meşreplerini tavırlarını iyice belli ediyorlar,   Aşağıdaki azavallı da hala Katar a takılmış!  Bildiğin angut kafası!  Şimdi bu ahmağa soruyorum bak Amerika nın adaletine sanayisine gelişmişliğine laf söyletmezsin peki Amerika da bir tek kamuya ait firma göster bana angut sırıtık!  Gösteremezsin yok çünkü!  Belki de Kamu özel özerk kelimelerinin ne anlama  egldiğini beile izah edemezsin.  Tam bir sivri zeka olduğunu kendi de biliyor da aynaya bakıp itiraf edemiyor.  

  • Murat24 Ocak 2023 15:22

    Münafık rahatsız olmuş...tb2 de maket diyorlardı 28 ülke sırada... kapış kapış.... Şizofrenler sandığa tıpış tıpış

  • Mucise Reis : )24 Ocak 2023 14:54

    En fazla Katara satar :D ... bir hangardna altay taknı, diğerinden uçaklar birlikte üretilir.... yan yana , omu zomuza üretim modeli :D  Sekayıda sattı, tüpraşıda, şieker fabrikalarınıda Gözüm tutmadı hiç benimde..

  • ALİ TEL24 Ocak 2023 12:16

    abd nin dostları ve içimizdeki uzantıları tüm otomotiv ve silah sanayimizi yine kapattıracaklar gibi.çünkü bir tane sevinen muhalefet parti lideri dahi görmedim.

  • YUSUF KALEKAPISI24 Ocak 2023 11:21

    ABD ve israil in uykuları kaçıyordur.Bundan sonra binlerce de nükleer başlıklı füzeler yapmalıyız yoksa abd ve ab nin niyeti kötü.

  • AHMET ÖZBİLEN24 Ocak 2023 11:18

    Bu olay 7 masayı heleki ali babacan ı çılgına çevirmiş olabilir.ali babacan 7 masa olarak iktidara gelince donukunacaklarını söylemiş idi.yani tüm teşvik alan tüm iş adamlarını tek tek incelemeye alıp hepsinden bu paraları geri alıp fabrikalarını devletleştireceklermi acaba.sonra baykar devletten bir kuruş dahi teşvik kredi dahi almamış.acaba ali babacan yıllarca kendini ak parti de gizleyip pkk ypg li teröristleri koruyup  bu silahlar terörstleri tamamen bitireceği için mi rahatsız olmuştur.

  • IDAM24 Ocak 2023 11:08

    Allah,Yaar Ve Yardimciniz OLsun Amiiin.

  • vtds24 Ocak 2023 10:24

    Ey masallah Allah'ım esirgesin emeği geçenlerden Allah razı olsun bu güzelliklere karşı çıkan dil uzatanlarinda dili kopsun

  • ALİ KODUŞ24 Ocak 2023 11:18

    Ne ey MAŞALLAH ı kardeşim.içimizdeki dış güçlerin uzantıları bu fabrikaları da kapatır diye korkmaktayım.

  • Nazar değmesin24 Ocak 2023 08:30

    Tüm ekibe tebrikler. Akıllı ve büyük devletler savunma maden tarım gıda ve ilaç sektörünü yabancıya yada kendi haline bırakmaz özel olarak destekler. Örneğin sözde liberal kapitalist abd de her yıl 1 trilyon dolar üzeri özel sektör görünümlü devlet denetim ve kontrolünde savunma sanayine aktarılır, kimse de seçili savunma sanayi şirketlerine dokunamaz izinsiz teknolojisini satamaz mühendisini alamaz yabancı ortak olamaz ve bu şirketlerin batma hakkı da yoktur. Bu işleri ezberci teorik kafalar anlamaz acaba abd nasıl abd oldu neden dünyanın bir nolu askeri teknoloji gücü düşünüldü mü ?

  • ALİ RIZA GÜZELKALE24 Ocak 2023 11:20

    Nasıl olacak bence 7 masa iktidara gelince İha, siha  uçak ve silah sanayini Togg , fabrikalarını kapatacağı, doğalgaz ve petrol kuyularını beton atıp tüm gemileri satacağına dair basında haberlere rastlıyor ve endişelenmekteyim.

  • Murat24 Ocak 2023 11:03

    İnşallah Türkiye'nin Lockheed Martin'i olur Baylar, TUSAŞ da Türkiye'nin boeing'i