E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKıtlık nedeniyle çalışma sistemi değiştirildi---

Kıtlık nedeniyle çalışma sistemi değiştirildi

Kıtlık nedeniyle çalışma sistemi değiştirildi
15 Haziran 2022 - 12:15 borsagundem.com

Sri Lanka hükümeti, kamu çalışanlarının önümüzdeki üç ay boyunca Cuma günleri de izinli olmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Sri Lanka'da Hükümet, haftada dört gün mesai uygulamasıyla vatandaşlarının evde gıda yetiştirmeye zaman ayırmasını teşvik etmeyi hedefliyor.

Ayrıca artan yakıt fiyatları nedeniyle vatandaşların bir gün işe gitmeyerek tasarrufta bulunmaları da amaçlanıyor.

Son 70 yılın en büyük ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da gıda, yakıt ve ilaç ithalatında sıkıntılar yaşanıyor. Ülkede döviz sıkıntısı da görüldüğü belirtiliyor.

Sri Lanka'nın içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle kıtlık yaşamasından da endişe ediliyor. 22 milyon nüfuslu ülkede bir milyon kamu çalışanı bulunuyor.

'Gıda kıtlığı tehlikesine karşı bir tedbir'

Hükümetin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, haftada beş yerine dört gün mesai uygulamasının kamu çalışanlarının ailelerini doyurabilmeleri için evde sebze ve meyve yetiştirmelerini teşvik etmek amacı taşıdığı belirtiliyor.

Ayrıca yakıt sıkıntısı ve artan fiyatlar nedeniyle işe gitmekte zorlanan çalışanlara da bu şekilde destek olmanın amaçlandığı vurgulanıyor.

Hükümetin açıklamasında şu ifadeler kullanılıyor:

"Gelecekte yaşanması beklenen gıda kıtlığına karşı bir tedbir olarak kamu çalışanlarına haftada bir gün daha izin verilmesi ve evlerinin bahçelerinde ya da başka alanlarda tarımsal faaliyetlere geçmelerine imkân verecek desteğin sağlanması uygun görülmüştür."

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkede acil gereksinim duyulan ithal ürünlerinin tedariki için bu yıl en az 5 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

Sri Lanka Başbakanı: Temel ihtiyaçlarımız için 6 ayda en az 5 milyar dolara ihtiyacımız var
Hükümet ile Uluslararası Para Fonu IMF arasında bir ekonomik kurtarma paketinin hayata geçirilmesi için görüşmeler sürüyor. IMF heyetinin Pazartesi günü başkent Kolomba'ya gitmesi bekleniyor.

Sri Lanka rupisindeki değer kaybı, küresel emtia fiyatlarındaki artış ve kimyasal gübrelere getirilen yasak, Nisan ayında gıda fiyatlarında yüzde 57'lik bir yükselmeye neden olmuştu.

Tarım Bakanı Mahinda Amaraweera, geçtiğimiz ay çiftçilere daha fazla pirinç ekmeleri çağrısında bulunmuş, gıda krizi daha kötü boyutlar alacak demişti.

Sri Lanka Rus petrolü alıyor

 

Sri Lanka: Benzin alacak dolar yok

 

Hindistan'dan Sri Lanka'ya 500 milyon dolarlık kredi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.15 Haziran 2022 16:15

    AZ YİYECEK YİYEREK ÇOK DAHA SAĞLIKLI YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ fazla kilo alınınca hareketlerimiz yavaşlıyor/kısıtlanıyor

  • Mucise Reis ;)15 Haziran 2022 14:58

    Adama bak :D Koskoca Türk Milleti dünyaya hüküm sürmüş. Kıtlık çeken yahudisi, hırstyanı, ateşe tapanı, ineğe tapanına kadar ekonomik refah vermiş. Çinden Orta asyadan kıtlıkda at sürüp berekli Anadolu topraklarına gelmiş. Anadoluda yeniden medeniye tkurmuş, Çağ açıp Çağ kapatmış... Adam silanka, afrika, tanzanya, venezüealla ile 2022 de Türk milletini kıyaslıyor :D böyle şükürcüler, milleti donsuz bırakıp şükret çamaşırın var altında der :D işleri insanların fakirlik , yokluk, açlık çekse bile kendileri sülalece rehaf içinde yaşam derdinde. Utanmaz, yüzsüz,  açılık nedir bilmez, 1 litre yağ olmayan evi görmez, 1 dilim ekmek için çalışanın halini anlamaz. Bu ülkede BOLLUK ÜLKESİ, KENDİNİDE DOYURUR, DÜNYAYIDA... şükürcüler tembel, kabilyetsiz kişiler günümüzde...Slilanka ne yahu ? tek katlı çamurdan evler :D biz  o evreleri 1850 lerde aştık yahu :D 2022 deyiz :D bizim kıyasımız olamaz bile... 

  • baran15 Haziran 2022 16:03

    Çok ahmak gördüm ama senin gibi yaşlandıkça aklı bir tarafına kaçan  ergen sivri neredeyse yok.  Ben ne anlatıyorum bu hödük ne anlıyor?   Ne anlatırsam anlatayım ahmak kendi istediği gibi anlayıp okuma yazmayı yeni sökmüş bir ergen gibi zırvalaması  tam bir bunak imajı veriyor.

  • baran15 Haziran 2022 12:35

    İnsanlık büyük bir imtihan ile karşı karşıya: bir tarafta sadece günlük ihtiyaçlarını gidermek için iş bulup günlük 16 saat çalışmak zorunda kalan zavallı Asyalı ve  Hintliler  öbür tarafta bütün kibirleri ile elinde purosu milyarlarca dolarlık portföylerinin hikayesini anlatan yaşlı soytarılar!  İnsanlık adeta buhar olmuş uçmuş.  Afrika da bir çok Güney Amerika ülkesinde zavallı ezik insanların zihniyetini idrakini de bozmak kendi ülkelerine düşman yapmak için sistematik bir çalışma küresel düzeyde sürdürülüyor.  Öncelikle ulus devletleri sonra da  bu insanların inançlarını yok etmeye hazırlanan küreselciler nihayetinde kendi ilahlığını ilan etmeye hazırlanıyorlar.  Yalnız her ne kadar zeki ve güçlü olsalar da  asla  tahmin edemedikleri olacak!  Onların kurdukları hileli düzeni başlarına dolanacak. ''Tuzak kuranların en iyisi Allah tır.''