E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKısıtlamaların kalkmasıyla teknoloji hisseleri daha da yükselecek---

Kısıtlamaların kalkmasıyla teknoloji hisseleri daha da yükselecek

Kısıtlamaların kalkmasıyla teknoloji hisseleri daha da yükselecek
28 Mayıs 2020 - 10:40 borsagundem.com

Kısıtlamaların kalkmasıyla borsalarda yukarı yönlü hareket beklenirken, zaten aşırı şişmiş teknoloji hisselerinin bile yükseleceği düşünülüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Oppenheimer’ın Varlık Yöneticisi John Stoltzfus, CNBC’ye verdiği röportajda, korona virüs kaynaklı kısıtlamaların ekonomiye verdiği zarar karşısında teknoloji sektörünün çok önemli bir savaş verdiğini söyledi.

Teknoloji sektörünü 20. yüzyılın otomotiv sektörüne benzeten Stoltzfus, ekonominin kalbinin buradan geçtiğini belirtti. Şu anda teknoloji hisselerinde küçük bir düzeltmenin olduğunun ve hisselerin çok daha yükseleceği yorumunu da yaptı.

23 Mart’taki dip seviyesinin ardından teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi %42 oranında arttı. Geniş çaplı S&P 500 endeksi ise %39 ile onu yakından takip ediyor.

Kar realizasyonu risklerine rağmen Stoltzfus, borsaların tarihi bir toparlanmanın erken safhasında olduğuna inanıyor. Kovid-19 sonrası iyileşme sürecine geçtiğimizi düşünen isim kısa süreli ve sürdürülebilir toparlanma oldukça olası.

Şubat ayında virüs Çin’de yayılmaya başlayınca yatırımcılara virüsün yarattığı yıkımdan kaçışın imkansız olduğunu düşünen isim havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte tekrardan borsalara dönmüş gözüküyor. Stoltzfus, piyasanın performansının daha da yükseleceğini düşünürken favori sektörü zaten yükselmiş olan teknoloji hisseleri. Tahvil piyasası ve faiz oranları yerlerde sürünürken stratejiste göre hisse senetleri cazip gözükmekte.

Direnç seviyesini kıran borsalarda yön yukarı

Gün içinde sınırlı da olsa kar satışlarına dikkat

Ekonomiye güvende yüzde 20 artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)