E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKısıtlamaların kalkması ekonomik patlama umutlarını karşılamadı---

Kısıtlamaların kalkması ekonomik patlama umutlarını karşılamadı

Kısıtlamaların kalkması ekonomik patlama umutlarını karşılamadı
20 Mayıs 2020 - 11:21 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri’nde gündemin en önemli konularından birisi kısıtlamaların kaldırılmasıyken erken açılan eyaletlerden gelen ekonomik göstergeler beklenen talep patlamasının gerçekleşmediğini gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs vakalarının yavaşlamasının ardından Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinde sokağa çıkma kısıtlamalarının azaltılması gündemde. Wall Street’teki en önemli bekleyişlerden birisi de bu kısıtlamaların kalkmasının ardından ekonomide hızlı bir geri dönüş olması. Fakat ekonomiye açılan eyaletlerde bu beklentileri karşılayacak hızda bir tüketim hızının gerçekleşmediğinin görülmesi yatırımcıların moralini olumsuz yönde etkiliyor.

Bussiness Insider’ın haberi eyaletlerin yeniden açılması sürecinin ABD ekonomisine etkisini değerlendiriyor. Goldman Sachs Ekonomisti Blake Taylor’a göre ABD’de ekonomik aktivite yavaş yavaş düzelmeye başladı. Ekonomiste göre eyaletlerin daha erken açılan eyaletlerde iyileşme hız kazandı. Fakat bu hız oldukça sınırlıydı ve söz konusu eyaletlerde halihazırda iyileşme süreci gerçekleşmeye başlamıştı.

Taylor’ın konuyla ilgili çalışmasında erken açılan Georgia, Texas Colorado ve Tennessee eyaletleri ele alınıyor. Araştırmada insanların ofis, restoran, mağaza ve ortak kullanılan yollarda geçirdiği zaman karşılaştırılıyor. Araştırmanın sonuçlarına göreyse bu eyaletlerde 12 Nisan ile 19 Nisan arasında dip noktaya ulaşan aktivite oranı sınırlı bir yükseliş göstermeye başlıyor. Eyalet kısıtlamalarının kaldırılması ise 24 Nisan’la 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Taylor’ın sunduğu verilere göre eyaletlerin kısıtlamaları kaldırması insan aktivitesindeki yükselişe hız kazandırsa da bunun etkileri oldukça sınırlı gerçekleşiyor. Yeniden açılmalarsa beklendiği gibi keskin bir yükseliş trendine sebep olmuyor.

Wall Street vadeli endekslerinde kırılgan yükseliş

 

10 sene tutmayı düşünmüyorsan hisse alma

 

Küresel piyasalardaki ralli sakinleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)