E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKısıtlamalar azaltıldı seyahat ve perakende hisseleri yükseldi---

Kısıtlamalar azaltıldı seyahat ve perakende hisseleri yükseldi

Kısıtlamalar azaltıldı seyahat ve perakende hisseleri yükseldi
27 Mayıs 2020 - 10:05 borsagundem.com

Korona virüs önlemlerinin azaltılması ve aşı konusunda olumlu gelişmelerin yaşanmasıyla birlikte geçtiğimiz günü küresel borsalar yükselerek geçirdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ülkelerin oluşturduğu karantina kısıtlamaları uzun süredir dünya ekonomilerini durma noktasına getirmişti. Bununla birlikte ölümcül virüsle ilgili vaka sayılarındaki azalmayla birlikte hükümetler ekonomilerin tekrar açılması için bazı önlemleri kaldırmaya başladılar.

İtalya hafta sonu içerisinde bar ve restoranlar işletmelerinin tekrar açılabilmesi iznini verdi. Japonya pazartesi günü olağanüstü hali kaldırdı. İngiltere’de Boris Johnson 15 Haziran tarihinden itibaren hayatî olmayan işletmelerin de açılabileceğini açkladı. Meksika ve Brezilya araba fabrikalarını, Peru madenlerini üretime açtı. Hindistan yurtiçi uçuşlara izin vermeye başladı. İran restoranları tekrar hizmete açtı. Suudi Arabistan ise bu hafta içerisinde önlemleri hafifletmeyi planlıyor.

Finans şirketi MUFG’nin Ekonomisti Chris Rupkey “Bu süreç tarihin en kısa resesyonuna benziyor” ifadelerini kullandı.

Seyahat ve perakende hisselerinde yükseliş

İngiliz seyahat şirketleri İspanya’nın gelecek ay ziyaretçilere karantina prosedürleri uygulamayı bırakacağına dair açıklamasının ardından yaz tatilinin kurtarılması umuduyla yükseliş gösterdi. British Airways’in sahibi olan şirket International Airlines Group’un hisseleri %22,5 yükseldi. International Airlines Group bu oranla FTSE 100 endeksinin günün en hızlı yükselen şirketi oldu. Bir başka havayolu şirketi Easyjet %19,3 yükseliş gösterdi. Kurvaziyer gemi şirketi Carnival da %13,2 oranında değerini arttırdı. Intercontinental Hotels Group hisseleri de %9,3 yükseldi.

İngiltere'nin hayatî olmayan işletmeleri açacağına dair kararın paylaşılmasının ardından Associated British Foods hisseleri %8,6 yükseldi. Bir başka İngiliz perakende şirketi Next'in hisselerinde %5,3'lük bir yükseliş gözlendi. Marks & Spancer hisselerinde %6,1'lik yükseliş izlendi. 

Petrol fiyatları küresel yavaşlama ve fiyatlandırma savaşı tehditleriyle birlikte 19,99 dolara kadar düştü. Bununla birlikte Brent petrol fiyatı Rusya’nın temmuz ayından itibaren piyasalarda dengelenme beklediğini açıklamasının ardından New Yorkt’ta %1,8 yükseliş göstererek 36,17 dolardan alıcı buldu.

Ünlü borsacıdan yatırımcılara 5 öneri

 

ABD vadeli endekslerinde yön yukarı

 

Japonya 1 trilyonluk yeni paket hazırladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)