E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKishida: Japonya GSYH'de abartılı inşaat verilerileri kullanıyor---

Kishida: Japonya GSYH'de abartılı inşaat verilerileri kullanıyor

Kishida: Japonya  GSYH'de abartılı inşaat verilerileri kullanıyor
15 Aralık 2021 - 08:16 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, basında, ekonomik büyümeyi hesaplamak için kullanılan önemli bir rakam olan inşaat sipariş rakamlarını yıllardır abarttığı yönünde çıkan haberlerin ardından hükümetin ekonomik verileri yanlış kullandığı için özür diledi.

Kishida, parlamentoda yaptığı açıklamada, "Bu son derece üzücü ve bir daha olmamasını sağlamak için nasıl meydana geldiğini incelememiz gerekiyor." dedi.

Kamu yayın kuruluşu NHK, kaynaklarına atıfta bulunarak, ulaştırma bakanlığının aylık inşaat siparişleri anketinde bazı verileri iki kez saydığını bildirdi.

Yaklaşık 12.000 müteahhitten alınan aylık sipariş verileri , doğrudan GSYH hesaplamasını beslediği için hükümet için özellikle önemli.

Asahi gazetesine göre, verilerin abartılması sekiz yıl kadar geriye gidiyor.

Kishida parlamentoda bakanlığın geçen yılki rakamları düzelttiğini söyledi. Hükümetin verileri ilk kez yanlış kullanması değil - sağlık bakanlığı 2018'de hatalı ücret rakamları yayınladı ve bu da diğer ekonomik yayınların büyük bir yeniden değerlendirilmesine yol açtı.

Kishida, "Verilerin doğruluğu, ciddiye almamız gereken önemli bir konu" dedi.

Japonya, stablecoinlere karşı daha sıkı kurallar uygulayacak

 

Kuş gribi vakaları artıyor: Japonya’dan korkutan açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)