E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadeli göstergeler kar satışları riskine işaret ediyor---

Kısa vadeli göstergeler kar satışları riskine işaret ediyor

Kısa vadeli göstergeler kar satışları riskine işaret ediyor
25 Eylül 2020 - 09:23 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan analizde endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %5,3’lük sert yükselişin desteğiyle günü %1,53 yükselişle 1.119,56’dan kapattı. Endeks gün içinde 1.111, kısa vadede ise 1.090 üzerinde tutundukça geri çekilmeler olsa da yükselişini ilk hedef 1.128-1.129 aralığı olmak üzere bu aralık üzerinde 1.140-1.143 aralığına kadar devam ettirmesi beklenmektedir.

Gün içinde 1.128 ve üzerine düşük hacimli yükselişler trade amaçlı satış fırsatı, 1.112 ve altına gerilemeler ise alım fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin tekrardan 1.111 altına gelmesi durumunda kar satışlarının 1.090-1.095 aralığına doğru devam etmesi beklenir. Teknik göstergelerin genel olarak tekrar pozitife dönmesi ve endeksin önemli direncini yükselen hacimle yukarı kırması geri çekilmeler olsa da yükseliş eğiliminin devam edeceğine işaret etmektedir. Ancak kısa vadeli göstergelerin saatlikte aşırı alıma gelmesi gün içinde sınırlı da olsa kar satışları yaşanma riskine işaret etmektedir. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması beklenmektedir.

Küresel piyasalar yön arayışında

Haftayı zayıf veri akışı ile tamamlıyoruz

TCMB'nin faiz kararı sonrasında TL varlıklar pozitif ayrıştı

Hisse bazında hareketlilik ön plana çıktı

Haftanın kapanışına doğru toparlanma sürebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)