E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede yükseliş eğilimi canlı ---

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı
20 Ağustos 2020 - 09:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Aşı çalışmalarıyla ilgili olumlu haber akışları ve ekonomik verilerdeki toparlanmanın devam etmesi risk iştahını destekleyen unsurlar olurken, dünyada artan coronavirüs vaka sayılarındaki artış,
Akdeniz’deki soğuk rüzgarlar ve Trump’ın ticaret görüşmelerini ertelemesi ile ABD – Çin arasındaki gerginliğin tırmanması aşağı yönlü risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor.

BİST100 endeksi haber akışları eşliğinde ve ABD vadelilerindeki yukarı yönlü seyir ile birlikte güne %0,64 oranında yükselişle 1.099 seviyesinden başlangıç yaptı. Bugün yapılacak TCMB PPK toplantısı öncesi piyasalarda iyimser görünümün yanı sıra, kur tarafındaki aşağı yönlü hareket ile birlikte ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü bir müjde vereceğiz ve Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum’’ açıklaması ile endeks günü %2,95 artışla 1.124 seviyesinden tamamladı.

Elektrik sektörü payları %6,30 oranında değer kazandı.

TCMB’den gelen bankaların borç alabilme limitlerinin gecelik vadede yarıya indirilmesi kararı Dolar / TL’nin düşüşüne destek verirken, bugün gerçekleşecek olan TCMB toplantısı kur cephesi üzerinde etkili olacaktır. TCMB’nin politika faizinde değişikliğe gitmesini beklemiyoruz. Ancak örtülü bir faiz indirimine gitmesi konusunda da piyasada bir beklenti olduğunu hatırlatalım.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Çarşamba günü 1.238 - 1.288 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.282 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.779 adet azalarak 402.168 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.240 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.310’unn üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.330 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.267 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.292 ve 1.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.275 ve 1.267 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)