E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede yükseliş eğilimi canlı duruyor---

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı duruyor

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı duruyor
21 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Ne Oldu?

• Türkiye’de toplam korona virüs vaka sayısı 1.412 kişi artarak 254.520’ye, hayatını kaybeden kişi sayısı 19 kişi artarak 6.058’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 234.797.

• Reuters, Türkiye'nin Karadeniz'de önemli bir enerji kaynağı bulduğunu ve bu kaynağın ticari olarak kullanılması halinde Türkiye'nin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığının azalacağını iddia etti .

• Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'nin Doğu Akdeniz açıklamasına tepki: "Avrupa Birliği Konseyi'nin Doğu Akdeniz ile ilgili açıklaması, iki üye ülkenin yönlendirmesi ve şantajlarının esiri olduğunu gösterdi".

• Joe Biden, başkan adaylığını kabul konuşmasında Donald Trump'ı seçimlerde yenecekleri ve "ülkeyi karanlıktan çıkaracakları" sözünü verdi.

• ABD Başkanı Trump, korona virüs salgını nedeniyle yüz yüze dersleri iptal eden üniversiteleri eleştirdi. Trump bu kararın hayat kurtarmak yerine daha çok can kaybına yol açabileceğini söyledi.

• Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görüşmesi sonrasında, Macron tarafından ‘’Belarus'ta AB'nin Rusya'nın da katıldığı arabuluculuğunu öneriyorum ’’ açıklaması yapıldı.

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 15.00'te Çarşamba günü bahsetmiş olduğu "müjde" ile ilgili açıklama yapacak .

• İçeride Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, Almanya, İngiltere ve ABD’de PMI verileri ön planda olacak.

• Fitch’in Türkiye'ye ilişkin yılın ikinci değerlendirmesini bugün açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtdışı piyasalarda ABD - Çin arasındaki gerginliğin ardından Çarşamba günü satıcılı kapanış gerçekleşti. Dün ise ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki satıcılı seyre ek olarak Dolar / TL’nin 7,20’li seviyelerden 7,30’lu seviyelere yükselmesi sonrasında BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe yatay seviyede başladı. Ancak açılışın ardından endeks negatife yöneldi. İç piyasalarda gözler TCMB faiz kararına çevrildi. TCMB, politika faizini %8,25 olarak sabit tuttu. Merkez, yaptığı açıklamada küresel ekonomide, ülkelerin attığı normalleşme adımlarıyla üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle beraber toparlanmaya ilişkin belirsizliklerin yüksek seyrettiğini, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler genişleyici parasal ve mali duruşlarını sürdürdüğünü, salgının sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkiler yakından takip edildiği belirtti. Faiz kararının ardından Dolar / TL 7,34 seviyesine yükselirken, BİST100 endeksinde satışlar arttı. Kapanışa doğru Rusya tarafından aşı çalışmalarından gelen pozitif haber ile birlikte BİST100 endeksi günü %0,19 oranında yükselişle 1.126 seviyesinden tamamladı.
Spor sektörü payları %4,98 oranında yükselirken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları %2,89 oranında değer kaybetti.

İç piyasada gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalarda olacak.

ABD tarafında ise haftalık İşsizlik Başvuruları takip edildi. İşsizlik başvuruları beklentilerin üstünde 1,1 milyon kişi olarak açıklandı. korona virüs pandemisi nedeniyle birçok iş yerinin faaliyetlerine ara verdiği 21 haftada başvurular 56,1 milyonun üzerine çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Perşembe günü 1.259 - 1.283 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.280 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.635 adet artarak 406.803 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.253 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.310’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.330 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.267 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.292 ve 1.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.275 ve 1.267 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Endeks, müjde ile pozitif ayrışabilir

 

Risk iştahının belirleyicileri altın ve Euro

 

Dışarıda PMI verileri, içeride müjde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)