E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede satış baskısı devam edebilir---

Kısa vadede satış baskısı devam edebilir

Kısa vadede satış baskısı devam edebilir
22 Nisan 2021 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

Satıcılı bir başlangıcın ardından gün içinde bu satış baskısını güçlendiren BIST-100 endeksi günü %2,55 düşüşle 1.330,48’den tamamladı. Bankacılık endeksi %1,41 düşüşle son iki haftadaki pozitif ayrışmasını devam ettirdi. Yurtdışı borsalar ise karışık bir seyir izlediği günü genelde yükselişle kapattı. TL, değer kayıplarını tekrar güçlendirirken, EM para birimlerine göre negatif ayrışmasına devam etti.

Borsa İstanbul’daki satışlar, halka arzların yoğunlaşması, TL’deki sınırlı da olsa devam eden dalgalanma, son dönemde yabancı satışlarını karşılayan yerli yatırımcı alımlarının zayıflaması ve hafta boyunca güçlü satış gerçekleştiren algoritma tabanlı işlemler ile hızlandı. CDS’ler günü 410 seviyelerinden yatay kapatırken, BIST ve TL varlıklarda oluşan negatif fiyatlamayı desteklemiyor. CDS’lerin sakin seyrini devam ettirmesi TL varlıklarda oluşan negatif fiyatlamanın kısa vadeli olabileceğini ve tepki alımları gelebileceğine işaret ediyor.

Jeopolitik riskler, AB ve ABD ilişkilerine yönelik endişeler, BIST’te kısa vadede satış baskısının devamına neden olabilir. Ancak yaşanan güçlü satışlar sonrası yurtdışı borsalardaki pozitif eğilimin desteğiyle endekste tepki yükselişleri oluşması beklenmektedir. Bununla beraber, tepki alımlarının güç kazanması için kurlarda ve tahvil faizlerinde gerileme görülmesi gerekiyor.

Teknik olarak endeks uzun vadeli yükseliş trendi için önemli gösterge olan 200 GHO (üssel-1.345) altında kapanış yaparken, endeksin bu seviye altında kalmaya devam ederek uzun vadeli yükseliş trendinin geçtiği 1.300’lü seviyelerin altında kapanışlar yapması yükseliş trendinin sonlandığına ve düşüş trendine girildiğine yönelik önemli bir işaret olacaktır.

BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri alıcılı seyrederken, Asya borsalarında karışık ancak pozitif ağırlıklı bir seyir var. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması ve gün içinde tepki yükselişi eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 22/04/2021

Verusa Holding ve Çimentaş sorusu

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)