E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede pozitif hava devam edebilir---

Kısa vadede pozitif hava devam edebilir

Kısa vadede pozitif hava devam edebilir
02 Ekim 2018 - 09:33 borsagundem.com

Borsa İstanbul enflasyon verisine odaklanmışken Fitch'in bankalara yönelik not indirimi tepki yaratabilir

BIST 100… Endeks 100 000 seviyesinden kar satışlarıyla geriledi… Dün yurtdışı borsalarda görülen pozitif risk iştahına rağmen BİST 100 endeksi kazançlarına tutunamadı ve kar satışlarıyla günü % 1.42 düşüşle 98537.15 seviyesinden tamamladı. Amerika-Meksika ticaret anlaşmasına Kanada’nın da katılmasıyla iyimser seyreden küresel hisse piyasaları, BİST 100 için yeterli momentumu sağlayamadı. Özellikle Bankacılık endeksinde görülen % 3 civarındaki düşüş BİST 100’deki satış baskısını arttırdı. İTO tarafından % 4 olarak açıklanan İstanbul Eylül ayı enflasyon oranı sonrasında gözler Çarşamba günü açıklanacak Türkiye geneli Eylül ayı enflasyon verisine çevrilmişken kısa vadede endeksle ilgili pozitif havanın devamı beklenebilir. Ayrıca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 20 Türk bankasının notunu, 12 bankanın finansal kapasite notunu indirdi ve buna sebep olarak bankaların varlık kaliteleri, performans riskleri ve likidite-fonlama gibi konuları değerlendirme sonucu verdiklerini belirttiler. Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık, Amerikan vadelileri ise hafif negatif seyir izlemekte.

USDTRY… TL pozitif ayrışmaya devam ediyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin ardından Avrupa ile ilişkilerin iyişeleceği beklentileri TL varlıkları pozitif etkilemeyi sürdürüyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanırken TL’de pozitif ayrışmanın devam ettiği görüldü. Çarşamba günü açıklanacak Eylül ayı enflasyon oranı ve Rahip Brunson davası ile ilgili gelişmeler, kurdaki fiyatlamalar için önemini korurken Ağustos ayı dış ticaret açığındaki gerileme sonrası ödemeler dengesinde 2-2.5 milyar $ civarında bir fazla oluşabilir.

EURTRY… Güçlü TL, zayıf parite eşliğinde düşüyor... TL’de görülen değerlenme eğilimine paritedeki zayıflığın eşlik etmesiyle EURTRY paritesindeki satış baskısının devam ettiği görüldü.

EURUSD… Parite hafif düşüş eğiliminde... İtalyan tahvil faizlerinde devam eden yükselme eğilimi ve bütçe tarafındaki riskler ile FED faiz arttırım süreciyle ilgili yinelenen şahin görüşler paritedeki baskılanmayı arttırırken global ticaret savaşının yavaşlaması ve yaklaşan Amerikan Temsilciler Meclisi seçimleri gündemi EURUSD fiyatlamasının karışık seyretmesine yol açıyor. 1.15 ile 1.18 bandında hareket eden parite için yatay hareketin devamı beklenebilir.

XAUUSD…Altın yatay hareketine devam ediyor… FED projeksiyonu sonrası 1180 $ seviyesine kadar geri çekilen Altın, toparlanma çabaları devam etse de dolar endeksindeki değer kazancı ve küresel hisse piyasalarındaki iyimser hava altındaki baskılanmayı destekliyor.

GLDGR… Güçlü TL gram altını baskılıyor… Güçlü TL ve satışlı ons altın fiyatlamasıyla beraber gram altın fiyatlarında % 2 civarında gerileme görüldü.

BRENT… Brent petrolde pozitif görünüm sürüyor… Küresel risk iştahındaki pozitif hava ve OPEC tarafından üretime yönelik bir artış isteğinin ortaya konmaması zirve seviyelerdeki Brent petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

S&P 500… Kanada anlaşmasıyla pozitif… Eski adı NAFTA olan Amerika-Meksika ticaret anlaşmasına Kanada’nın da katılması haberleriyle global hisse piyasasında hakim olan pozitif hava eşliğinde S&P 500 Endeksi yukarı hareketine devam ediyor. Ticaret savaşı gündeminin yumuşaması da endeksi desteklerken 3000 hedef seviyesine doğru hareketin devamı beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)