E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede net bir yön oluşmadı ---

Kısa vadede net bir yön oluşmadı

Kısa vadede net bir yön oluşmadı
05 Mart 2021 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne negatif bir başlangıç yapması bekleniyor.

Düne negatif tarafta başlayan BIST-100 endeksi gün içinde pozitif seyretti ve günü %0.46 artışla 1,538 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 25.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 46 hisse değer kazandı, 49 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 7.52 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda zayıflık sürüyor.

Bir süredir aşı gelişmeleri ve ekonomik toparlanma beklentileriyle yükselen tahvil faizlerinin riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturduğunu izliyoruz. Piyasalarda oluşan bu dalgalanma sonrasında gözler FED Başkanı Powell’a çevrilmişti. FED Başkanı Powell dün yaptığı açıklamalarda piyasada oluşan gerginliği önleyemedi ve akabinde ABD 10 yıllık tahvil faizi %1.58’e yükselirken, hisse endekslerinde %2’ye varan geri çekilmeler yaşandı. Powell, ekonomideki yeniden açılışın enflasyon üzerinde geçici bir yükseliş etkisi yaratabileceğinden bahsetti. Öte yandan enflasyon yükselişi sebebiyle sıkılaşma konusunda ise “sabırlı” olmayı beklediğini ifade etti. Son dönemde yükselen faizler için ise bu düzensiz koşulların endişe yaratabileceğini belirten Powell’ın bu açıklamaları sonrasında tüm varlık gruplarında sert bir hareket izlenirken, 17 Mart Fed toplantısına kadar bu dalgalanmanın sürmesini bekliyoruz. Piyasalarda oluşan sert dalgalanmalara rağmen kısa vadede oluşabilecek satışların uzun vadede özellikle hisse piyasaları için alım fırsatı yaratacağını düşünüyoruz. Bugün ABD’de açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisi önemli, beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi halinde satışlar bir kez daha hızlanabilir.

BIST-100 endeksinin güne negatif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadede net bir yön oluşturmayan endekste 1,520-1,500 ve 1,470 destek seviyeleri olarak izlenebilir. Yatırımcılara 1,500 seviyesini pivot olarak takip etmelerini öneriyoruz.

Küresel risk iştahı zayıflama kaydetti

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Günün önemli şirket haberleri 05/03/2021

Egeli&Co ve Smartiks sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)