E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede kar satışları devam edebilir ---

Kısa vadede kar satışları devam edebilir

Kısa vadede kar satışları devam edebilir
24 Kasım 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Endeksin pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne "pozitif hızle başlangıç ​​yapan BIST-100 endeksi gün içinde 1.336,14 ile yeni tarihi zirve test etse de bankacılık hisseleri öncülüğünde gelen güçlü kar satışlarıyla kazançlarını geri verme günü% 0,73 düşüşle 1.314,25'den kapattı. TL haftaya değer kaybı ile başlarken, günü% 3 güçlü değer kaybı ve negatif ayrışma ile tamamladı. Kurdaki yükselişin güçlenmesiyle son iki haftada sert yükseliş gerçekleştiren bankacılıkta güçlü kar satışları gerçekleşti. Bankacılık endeksi günü% 3,46 ile negatif ayrışma ile kapatılırken, Sınai endeks% 0,95 yükselişle pozitif ayrıştı.

Libya'ya giden Türk bandıralı bir geminin Alman deniz kuvvetleri ile aranması iki ülke arasında gerginliğe neden olduğu haberleri, dün TL aramalarda satışlarda etkili oldu. Yurtdışı borsalarda ise risk alma iştahı aşının kısa sürede dağıtılacağı beklentileriyle, yurtdışı borsalar günü yükselişlerle kapattı. Kurlardaki yükselişin devamı BIST'te tepki denemeleri oluşsa da bank ılık hisseleri öncülüğünde kar satışlarının devam etmesi beklenmektedir. BIST'te üç haftalık sert yükseliş sonrası kar satışlarının banka hisseleri öncülüğünde kısa vadede devam edebileceği düşülmektedir. Kurda geri çekilme yaşanması durumunda ise banka tıslamalarında tepki alımları. CDS'ler iki güçlü gerileme sonrası hafif yükselerek günü 387 seviyelerinden kapattı. Bugün Almanya'da açıklan büyüme ve ifo endeksi devam edecek. ABD'de ise açıklanacak tüketici güven endeksi günün önemli verisi olacak. Zayıf veriler yurtdışı borsalarda kar satışlarına neden olabilir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri güçlü alıcılı seyrediyor. Asya borsalarında ise genel olarak pozitif seyir var. Endeksin pozitif eğilimle başlaması bekleniyor. Ancak endekste tepki alımları gün içinde devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olarak ve kısa vadede kar satışlarının aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Endeksin pozitif eğilimle başlaması bekleniyor. Ancak endekste tepki alımları gün içinde devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olarak ve kısa vadede kar satışlarının aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Endeksin pozitif eğilimle başlaması bekleniyor. Ancak endekste tepki alımları gün içinde devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olarak ve kısa vadede kar satışlarının aralıklarla devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dolar paritesi dün, 7,8533-7,9201 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki günlere göre% 3,32 oranında değer kazancıyla 7,8748 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira% 3,13 oranında değer yitirdi. Dün, borçlanma araçları piyasasında, on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 27 baz puan artışla günü% 12,12 seviyesinden tamamladı.

Piyasaların gözü yoğun veri akışında

Endekste olumlu görünüm korunuyor…

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Geri çekilmelere düzeltme gözüyle bakılabilir

Aşı piyasalardaki risk iştahını artırdı

Küresel piyasalar haber akışına paralel seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)