E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede iyimserlik korunuyor---

Kısa vadede iyimserlik korunuyor

Kısa vadede iyimserlik korunuyor
03 Mayıs 2021 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 endeksinin güne alımlarla başlaması bekleniyor

Güne alımlarla başlayan BİST100 endeksi günün geri kalanında yatay seyretti ve haftanın son işlem gününü %0.26 kayıpla 1,397 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 15.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 47 hisse değer kazandı, 47 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.29 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif pozitif bir seyir izleniyor.

Haftaya başlarken Asya piyasalarında negatif seyir izliyoruz. Çin ve Japonya piyasalarının kapalı olduğu günde Hindistan’da günlük 400,000’in üzerinde açıklanan vaka sayıları baskı oluşturuyor. ABD tarafında ise Cuma günkü satışların ardından vadeli piyasalar pozitif seyrediyor. Aylık bazda üst üste 3.ayda da değer kazanan S&P500 endeksinde yıl başından bu yana getiri %11’e ulaştı. Ekonomik veriler ve şirket bilançoları yükselişi desteklemeye devam ediyor. Veri ajandasında bu haftanın en önemli verisi tarım dışı istihdam verisi olurken, bugün açıklanacak olan imalat PMI verileri de fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir. Ayrıca Powell’ın açıklamaları da yakından izlenecektir. İçeride ise Nisan ayı enflasyon verisi takip edilecek. Piyasa beklentisi yıllık enflasyonun %17.3 seviyesine ulaşacağı yönünde şekilleniyor. TL varlıklar adına, haftanın en önemli gündem maddesi olan 6 Mayıs’taki PPK öncesinde enflasyon, özellikle kur fiyatlamaları açısından belirleyici olacaktır. Ancak TCMB’nin politika faizinde değişikliğe gitmesini beklemiyoruz, bu nedenle de kısa vadede iyimserliğimizi koruyoruz.

BIST-100 endeksinin güne alımlarla başlamasını bekliyoruz. Teknik olarak uzun vadeli yükselen kanal içinde kalmayı başaran endekste 1,415-1,445 direnç bölgesi iken 1,380-1,360 destek bölgesi olarak takip edilebilir. Özellikle 1,445 seviyesinin aşılması halinde yukarı yönlü hareketin ivme kazanabileceğini düşünüyoruz. Bilanço sezonu devam ederken, demir-çelik, petrokimya, gıda perakendesi sektörlerini tercih ediyoruz. 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Günün önemli şirket haberleri 03/05/2021

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)