E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKısa vadede en güçlü direnç 106.000---

Kısa vadede en güçlü direnç 106.000

Kısa vadede en güçlü direnç 106.000
14 Kasım 2019 - 09:18 borsagundem.com

Kısa vadede en güçlü direnç yıl içi zirvelerin de bulunduğu 106 bin civarında bulunuyor

"Cumhurbaşkanı Erdoğan – ABD Başkanı Trump görüşmesi dün  gerçekleşirken, ABD – Türkiye ilişkilerinin önemine ve müttefikliğe  vurgu yapıldı. Ayrıca dün Senatör Graham, ABD Senatosu'ndaki Ermeni  tasarısını bloke etti. Fed Başkanı Powell dün yaptığı sunumda önceki  toplantıda verdiği mesajlarla uyumlu mesajlar verdi. Ticaret  anlaşmasına ilişkin gelişmeler ve Trump’a yönelik azil süreci  gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

BIST-100 Güne başlangıç

Bu hafta küresel piyasalarda ticaret anlaşmasına ilişkin yeni  pozitif haber akışının yer almamasına bağlı olarak kâr satışları  yaşanıyor. Ayrıca Hong Kong’da şiddetlenen protestolarda risk iştahı  üzerinde baskı oluşturuyor. BIST-100, dün dalgalı bir seyir izlerken  günü %0,82’lik bir yükselişle 104.828 puandan tamamladı. ABD borsaları  dün günü yataya yakın karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri  bu sabah yatay bir seyir izliyor. Çin’den ekonomik verilerin izlendiği Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne  yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,75 – 5,76 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,76’lı  seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın  bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün akşam saatlerinde ABD’de gerçekleşen Erdoğan-Trump  görüşmesinin piyasalar üzerindeki kısa vadeli baskıyı biraz daha  hafifleteceğini düşünüyoruz. Son günlerde bu görüşmeye yönelik pozitif  beklentileri satın alarak yükseliş eğilimini devam ettiren endeks dün 105 bin civarını test etti. Kısa vadede en güçlü direnç yıl içi  zirvelerin de bulunduğu 106 bin civarında bulunuyor. Endeks bu  seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleştirecek olursa, emsallerinden  önemli ölçüde negatif ayrışmış durumda bulunan BIST’te yıl sonuna  güçlü bir şekilde girilmiş olur. Bu nedenle endeksin 106 bini aşıp  aşmaması haftanın geri kalanı için oldukça kritik olacak. Kısa vadede 103.250 altında kapanış görmediğimiz sürece pozitif görüşümüzü  korumaya devam edeceğiz."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)