E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede düşüş eğilimi...---

Kısa vadede düşüş eğilimi...

Kısa vadede düşüş eğilimi...
10 Ağustos 2020 - 09:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta, hükümetin, Çin’in en popüler iki uygulaması Tencent’ın WeChat’i ve ByteDance’in Tiktok’u için ABD işlemlerine yasak koyacağını duyurması, Pekin ile zaten yüksek olan gerilimleri tırmandırıp dolara yönelik talebini artırdı. ABD’nin, Çin’in coronavirüs salgınını ele alış şeklinden ve Hong Kong’da özgürlükleri kısıtlama hamlelerinden memnun olmayışı ile iki taraf arasındaki gerilimleri aylardır sürüyor. Bununla birlikte ABD’de artan vaka sayılarına rağmen, ABD Kongresi’nin son teşvik paketi üzerine çalışmaya devam etmesi Dolar Endeksini tekrar 92,80’lerden döndürdü.

Altın fiyatları kötüleşen coronavirüs salgınının ve salgının olumsuz ekonomik etkilerinin güvenli limanlara yönelimi artırmasıyla rekor seviyeye yükseldi. Altının piyasadaki ONS fiyatı 2.072 dolarla rekor seviyeyi gördükten sonra 2.059 dolarda dengelendi. TL'nin sert değer kayıpları ve Borsa İstanbul'daki düşüşler sonrası geçtiğimiz hafta Merkez Bankası, BDDK'dan açıklamalar arka arkaya geldi. Ardından piyasaların kapanmasıyla birlikte BDDK Başkanı, Merkez Bankası Başkanı ve banka yöneticilerinin bir araya geldiği 3 saatlik kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıdan piyasalara koordinasyon ve yakın iletişim mesajları geldi. Cuma günü ise Merkez Bankası, piyasa yapıcı bankaların APİ limitlerinin yarıya düşürüldüğünü açıkladı.

Günün ilk yarısında döviz kurlarında yaşanan yükselişler, öğleden sonra yerini düşüşe bıraktı. Tarihi seviyelerini 7,37'in üzerine taşıyan Dolar/TL, 7,25'e 8,72'yi gören Euro/TL 8,56 düzeyine çekildi.
Cuma günü 3 ay sonra ilk kez 1.000 puanın altını gören BİST100, öğleden sonra 1.044 seviyesine kadar yükseldi.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Cuma günü 1.145 - 1.197 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.196 uzlaşma fiyatından tamamladı.
Kontrattaki açık pozisyon sayısı 12.649 adet azalarak 457.697 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.224 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.180’in altına gerilememiz durumunda ilk aşamada
1.140 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Yukarı yönde ise kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 1.220 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.205 ve
1.214 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.188 ve 1.180 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)