E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede dar bantta sıkışık seyir devam edebilir---

Kısa vadede dar bantta sıkışık seyir devam edebilir

Kısa vadede dar bantta sıkışık seyir devam edebilir
25 Mayıs 2021 - 09:17 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’in güne hafif pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izelerken günü %0,02 yükselişle 1.4552,18’den tamamladı.

Bankacılık endeksi %0,41 düşüşle negatif ayrıştı. Yurtdışı majör borsalar yeni haftaya alıcılı başlarken, günü yükselişle kapattı. Risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ederken, DXY dolar endeksi ve ABD 10yy tahvil faizlerinde gerilemenin devam etmesi risk alma iştahını destekliyor. ABD enflasyondaki yükselişin geçici olduğuna yönelik Fed üyelerinden gelen güçlü sözel yönlendirmeler piyasalardaki endişeleri azalttı. EM para birimleri dolar endeksindeki düşüşe paralel değer kazanmaya devam ederken, TL’de günü sınırlı değer kazancıyla kapatsa da sınırlı da olsa negatif ayrışmaya devam etti. BIST’te Mayıs ayındaki yükseliş ve pozitif ayrışma sonrası güç kaybı dikkat çekiyor.

Yurtdışı borsalarda kar satışları yaşanması durumunda BIST’te kısa vadeli daha güçlü kar satışları görebiliriz. Endekste yükseliş eğilimi devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olabileceğini ve kar satışları aşanma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. Ancak global risk alma iştahı güçlü seyrini devam ettirdikçe ve yurtiçinde Kovid-19 vaka sayılarındaki düşüşün devam etmesi nedeniyle olası kar satışlarının sınırlı kalması beklenir. VIX endeksi 18 seviyelerine gerilerken, ABD borsalarında volatilitenin düştüğüne ve sert kar satışları yaşanma riskinin azaldığına işaret ediyor. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri sınırlı pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında alıcılı bir seyir var. BIST’in güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken kısa vadede dar bantta sıkışık seyir devam edebilir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün 8,3740-8,3941 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki gün sonuna göre %0,04 oranında değer kazanarak gün sonunu, 8,3929 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,16 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında %18,21-%18,25 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 3 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %18,21’ten günü tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün makroekonomik veri gündeminde Kapasite Kullanım Oranı ile Reel ve Sektörel Güven Endeksleri açıklanacak. Yurtiçinde son dönemde yaşanan tam kapanmanın etkisiyle verilerde Nisan ayına kıyasla hafif gerileme bekliyoruz. 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 25/05/2021

 

Oyak Çimento ve Bayrak Taban sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)