E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede dalgalı seyir devam edecek mi?---

Kısa vadede dalgalı seyir devam edecek mi?

Kısa vadede dalgalı seyir devam edecek mi?
04 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin yurtdışı borsalardaki pozitif seyrin desteğiyle güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor.

Kurban bayramı öncesinde güne hafif yükselişle başlayan BİST-100 Endeksi sonrasında satıcılı bir görünüm sergilerken haftayı %0.76 düşüşle 1.127 seviyesinden tamamladı. Yurtdışı borsalarda geçen haftanın son iki gününde artan vaka sayıları sonrası ikinci dalga endişeleriyle genel olarak satışlar yaşansa da beklentilerden iyi gelen veriler ve ABD’de ek teşvik beklentileriyle borsalar günü yükselişlerle kapattı. Yurtiçi piyasaların kapalı olduğu dönemde Real, Zar ve Meksika pezosu gibi EM para birimleri dolar karşısında %2 üzeri değer kaybına maruz kalırken, TL Swap kanallarının da kapalı olmasının verdiği avantajla sığ piyasada dolar karşısında sınırlı değer kazanarak pozitif ayrıştı. Ancak, yurtiçi piyasaların bayram tatili sonrası açılması ve bugün açıklanacak enflasyon verilerinin beklentilerden yüksek gelmesi halinde kurda hareketlilik devam edebilir. CDS’ler 565 seviyelerinde ve TL varlıklar için yüksek risk fiyatlamasına işaret etmeye devam ediyor. VIX endeksi 24 seviyesi üzerinde seyrederken son dönemde ABD borsalarında volatilite düştüğüne işaret ederken, endeks 28 seviyesi altında kaldıkça ABD borsalarındaki olası kar satışlarının sınırlı kalması ve risk alma iştahının güçlü kalmaya devam etmesi beklenmektedir. Artan vaka sayıları sonrası global tarafta makro ekonomik verilere hassasiyetinin yüksek olması beklenmektedir. Bugün veri tarafında saat 10:00’da açıklanacak Temmuz ayı enflasyon verileri (piyasa beklentisi Temmuz ayında TÜFE’nin %0.85 gelmesi yönünde bulunuyor) günün izlenecek önemli verisi olacak.

Endeksin Perşembe kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri %1 üzeri yükselişle seyrediyor. Asya borsalarında bu sabah genel olarak tepki alımları var. Endeksin yurtdışı borsalardaki pozitif seyrin desteğiyle güne tepki alımlarıyla başlamasını bekliyoruz. Kurlardaki gevşemenin devamı durumunda endekste tepki alımlarının kuvvetlenmesi beklenirken, endekste tepki alımları oluşsa da kısa vade de dalgalı seyrin devam edeceğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)