E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede çimento ve çelik hisseleri öne çıkabilir---

Kısa vadede çimento ve çelik hisseleri öne çıkabilir

Kısa vadede çimento ve çelik hisseleri öne çıkabilir
29 Haziran 2017 - 09:35 borsagundem.com

Düşen enerji fiyatları nedeniyle çimento ve çelik hisseleri yükseliş yaşayabilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ’NDE POZİTİF EĞİLİM SÜRMEKTE…

BIST 100 Endeksi dün çelik şirketlerinde %6 yükseliş öncülüğünde 100,000 seviyesini aşarak 100,618 ile rekor seviyede kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık sektörü hisseleri de ortalama %1 yükseliş ile endeksteki yükselişe öncülük etti. Çelik şirketlerindeki yükselişe son bir ayda petrol fiyatlarında %20 düşüşün ardından kömür gibi diğer enerji hammaddelerinde gecikmeli düşüş beklentisinin sebep olduğunu düşünmekteyiz.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YÜKSELİŞ…

Global olarak ABD Doları’nda değer kaybı riskli varklılara eğilimin sürmesine neden olurken Türkiye varlıkları da mevcut konjönktürden olumlu etkilenmekte. Makroekonomik açıdan EUR/USD paritesindeki yükseliş ve enerji fiyatlarındaki gerileme BIST 100 Endeksi’nde yükselişin devamını sağlamakta. Bugün sabah itibariyle Asya piyasaları hafif yükselişte. BIST 100 Endeksinin güne yükselişle başlamasını ve orta vadeli yükseliş trendini korumasını beklemekteyiz. Kısa vadede çelik ve çimento şirketlerinin düşen enerji fiyatları nedeniyle ön plana çıkabileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

CLEBI…Nötr… Şirketin iştiraki Celebi Ground Handling Delhi Private Limited, Hindistan'ın Kochi şehrinde, Cochin Uluslararası Havalimanı'nda yer hizmetleri vermek üzere üç lisans sahibi firmadan biri olmak için uygun bulunduğunu ve 5 yılı kesin, 2 yılı uzatılabilir olmak üzere toplam 7 yıllık süre için yer hizmetleri imtiyaz sözleşmesi imza ettiğini bildirdi. Yatırımlar yapıldıktan sonra yılda yaklaşık 5 bin uçağa hizmet verilmesi planlanmakta ve yıllık net satış gelirlerinin 5 milyon USD civarında olmasını, ayrıca yapılacak yatırımın yaklaşık 3.8 milyon USD olmasını şirket öngörmektedir. Ayrıca şirket stratejik büyüme planları çerçevesinde yapmayı öngördüğü yatırımların ve artan faaliyetlerinin finansmanı için ihtiyaç duyduğu 2,7 milyon USD tutarındaki özkaynağın, Hindistan'da tabi olunan yasal mevzuat dahilinde primli sermaye artışı yapmak suretiyle karşılanmasına karar verdiğini bildirdi. (KAP)

SODA…Nötr … Şirket, mevcut 2.5 milyar TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 750 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 900 milyon TL miktarına yükseltmeye ve nama yazılı paylardan oluşan mevcut çıkarılmış sermayenin % 20 oranına isabet eden payların bedelsiz olarak hissedarlara payları oranında dağıtmaya, karar verdiğini bildirdi.(KAP)

THYAO…Nötr… Şirket, uçak müsaitliğine bağlı olarak Sierra Leone'nin başkenti Freetown'a tarifeli seferler başlatılmasına ve mevcut İstanbul – Ouagadougou - İstanbul seferlerinin İstanbul – Ouagadougou – Freetown – Ouagadougou - İstanbul olarak icra edildiğini bildirdi.(KAP)

ZOREN…Nötr… Şirket, rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla 80 MW'lık kapasite tahsisi yapılan Sivas Bölgesi için 23.06.2017 tarihinde düzenlenen önlisans ihalesine iştirak etmemeye karar verdiğini bildirdi.(KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 yükselişle 123,375 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 123,000 – 124,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,38 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, hafta içerisinde global bazda hisse senetleri piyasalarındaki yükseliş ve birçok merkez bankası başkanının para politikasında sıkılaşmaya gidileceği söylemleri sonrasında yatay seyir izledi. Altın dünü Dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Hafta içerisinde ABD’de sağlık reformu oylamasının ertelenmesiyle birlikte ABD Doları’nın G10 para birimleri karşısında değer kaybı ve dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin önümüzdeki döneme ilişkin para politikasında normalleşme sinyalinden vazgeçmemesi ile birlikte devam etti. Euro dünü dolar karşısında %0,34 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)