E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa süreli kar satışları oluşabilir---

Kısa süreli kar satışları oluşabilir

Kısa süreli kar satışları oluşabilir
14 Ocak 2021 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve düşük momentumla da olsa yükseliş eğiliminin devam etmesi bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi 1.567,88 ile yeni tarihi zirve test ederken ünü %0,63 yükselişle 1.559,28’den tamamladı.

Bankacılık endeksi negatif ayrışmaya devam ederek günü sınırlı yükselişle kapattı. Yurtdışı borsalar zayıf seyrini devam ettirirken, majör borsalar günü sınırlı yükselişlerle tamamladı. TL ise değer kazanarak günü pozitif ayrışma ile kapattı. CDS’ler günü 320 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerin 340 seviyesi üzerine yönelmesi TL varlıklar için kısa vadede kar satışları yaşanabileceğine yönelik önemli işaret olacaktır. Global risk alma iştahında zayıf seyir dikkat çekerken, zayıf gelebilecek veriler ya da ABD iç siyasetinde yaşanabilecek gelişmeler kısa vadede borsalarda kar satışlarını tetikleyebilir. VIX endeksi 22 seviyelerinde seyrederken, endeksin 27 seviyesi üzerine yönelmesi ABD borsalarında kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. BIST güçlü görünümünü devam ettirirken, yurtdışı borsalarda kar satışları oluşması durumunda

BIST’te kısa süreli kar satışları oluşması beklenir. Ancak global risk iştahında ciddi bir bozulma yaşanmadıkça kar satışlarının sınırlı kalması ve endeksin yeni zirve seviyeler hedefleyerek yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Piyasaların gözü bugün bir konuşma yapması beklenen Fed başkanı Powell’da olacak. Ayrıca, bugün Almanya 4.çeyrek büyüme verisi ve ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri hafif pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve düşük momentumla da olsa yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Ancak, yurtdışı borsalarda satış baskısı oluşması durumunda uzun süredir düzeltme gerçekleştirmeden yükselen BIST’te kısa süreli güçlü kar satışları oluşması riskinin artığını düşünüyoruz.

Global piyasalarda pozitif seyir izleniyor

Piyasaların yakın takibinde neler yer alıyor?

Açılışta endekste hafif yükseliş bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak teşvik paketini bekliyor

Endekste yükseliş devam edebilir

Global piyasalara paralel seyrin devamı bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)