E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKısa çalışma ödeneği ne kadar?---

Kısa çalışma ödeneği ne kadar?

Kısa çalışma ödeneği ne kadar?
09 Nisan 2020 - 11:45 borsagundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulunuyor. Sosyal yardım miktarını 180 milyon çıkarıldığını belirten Bakan Selçuk, "2.3 milyon haneye biner lira ulaştırmayı hedefliyoruz.'' dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 1752 ile 4 bin 380 lira arasında bir desteği çalışanlarımıza sunacağız. 3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Tüm iş yerlerine bu ödeneğe başvurmaları çağrısı yapıyorum" açıklamasında bulundu.

TRT Haber canlı yayınına katılan Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Korona virüs salgını başladığından itibaren bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma içerisine girdi. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikle evde kalmalarını sağlamak adına raporların geçerli sayılmasına devam edildi. Biz bütün kuruluşlarımızla, Sağlık Bakanlığının kurallarına uymaya devam ediyoruz. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyoruz bütün vatandaşlarımızın.

Korona virüs haricinde de biz vatandaşlarımıza her daim dokunuyoruz. Vakıflara yaptığımız yardımı 180 milyona çıkardık, ilerleyen günlerde bunu daha da artıracağız.

2,3 milyon haneye biner lira ulaştırmayı hedefliyoruz.

Kısa çalışma ödeneği ne kadar?

Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 1752 ile 4 bin 380 lira arasında bir desteği çalışanlarımıza sunacağız. 3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Tüm iş yerlerine bu ödeneğe başvurmaları çağrısı yapıyorum.

Kısa çalışma ödeneğinde sektör ya da çalışan sayısı ayrımı yapılmıyor. Brüt ücretin yüzde 60'ı, netin yüzde 70'ine geliyor.

Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkardık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • wers09 Nisan 2020 15:36

    bunu nereden takip edebiliyoruz eşimi bu amaçla izne çıkarttılar fakat e devlette bununla ilgili bir yerden görünmüyor