E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKırşehir'de 5.0 büyüklüğünde deprem---

Kırşehir'de 5.0 büyüklüğünde deprem

Kırşehir'de 5.0 büyüklüğünde deprem
10 Ocak 2016 - 21:02 borsagundem.com

Merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İç Anadolu Bölgesi bu akşam merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi olan, yarım saat içinde peşpeşe meydana gelen  Richter ölçeğine göre 5.0, 3.6 ve 3.5 büyüklüğünde üç depremle sallandı. Kırşehir'in yanı sıra Ankara başta olmak üzere bir çok ilde hissedilen, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmayan deprem, korku ve paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'ne bağlı Hacıduraklı Köyü olarak saptadığı depremler saat 19.26, 19.40 ve 19.57'de meydana geldi. Yerin 12 kilometre derinliğinde meydana gelen saat 19.26'daki 3.6 büyüklüğündeki ilk depremi, saat saat 19.40'da yerin 15 kilometre derinliğinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem izledi. Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara'da şiddetli olmak üzere Yozgat, Çorum, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri'de de hissedilen bu depremin ardından saat 19.57'de yerin 13 kilometre derinliğinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.



KIRŞEHİR ÇİÇEKDAĞI VE YOZGAT YERKÖY'DE HASAR

Deprem sonrası Çiçekdağı ve Yozgat'ın Yerköy ilçelerindeki bazı evlerde hasar meydana geldi.

Depremin hissedilmesinin ardından evlerini boşaltan vatandaşlar, bir süre sokaklarda ve açık alanlarda bekledi. Bazı kişiler sokaklarda ateş yakarak ısınmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da araçlarında artçı sarsıntıların geçmesini bekledi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar, bir süre sonra tekrar evlerine girdi.

Deprem sonrasında Çiçekdağı ilçesine bağlı Hacıduraklı, Harmanpınar, Alahacılı ve Beşikli köylerindeki bazı evlerde maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Yerköy Ayanoğlu Mahallesi Muhtarı Bahriye İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallerinde bulunan üç binada maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Binalarında hasar olan vatandaşların köylerde bulunan akrabalarının yanlarına gittiğini ifade eden İnce, "Merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan deprem sonrası ilçemizde bulunan birçok vatandaş köylerinde bulunan akrabalarının yanına giderken kimi vatandaşlarımız ise tek katlı evi olan akrabalarının evlerine yatmaya gitti. Gidecek yeri olmayan birçok kişi ise arabalarında yatacaklarını söylüyorlar. İnşallah bir şey olmaz bundan sonra" dedi.

18 artçı sarsıntı meydana geldi

Öte yandan, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının verilerine göre, saat 19.40'da merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 3,5 ile 1.1 arasında değişen 18 artçı sarsıntı meydana geldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)