E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırmızı kategoride aranan terörist Sabah Oğur, etkisiz hale getirildi---

Kırmızı kategoride aranan terörist Sabah Oğur, etkisiz hale getirildi

Kırmızı kategoride aranan terörist Sabah Oğur, etkisiz hale getirildi
28 Eylül 2022 - 10:39 borsagundem.com

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kırmızı kategoride aranan ve orman yangını eylemlerinden sorumlu olan PKK/KCK'lı terörist Sabah Oğur'u, Suriye Halep'teki operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'in operasyonuyla kırmızı kategoride aranan PKK/KCK'lı terörist Sabah Oğur etkisiz hale getirildi.

PKK/KCK-PYD/YPG'nin üst düzey kadrolarının etkisiz hale getirilmesi için Suriye ve Irak'taki örgüt mensupları yakın takibe alındı. MİT tarafından kurulan özel ekip, örgütün son dönemde Türkiye'deki orman yangınları ve şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği eylemlerde yer alan üst düzey lider kadrolara yönelik hem yurt içi hem de yurt dışında titiz bir çalışma yürüttü.

"Ateşin çocukları" yapılanmasında sözde sorumlu düzeyinde

Türkiye, Irak ve Suriye'de sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, eylemlerde yer aldığı ayrıca örgütün Türkiye'deki orman yangını eylemlerini gerçekleştiren "ateşin çocukları" yapılanmasında sözde sorumlu düzeyde çalışmalar yürüterek örgüte yeni kadrolar kazandırdığı tespit edilen, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride bulunan "Şilan Emgihan" kod adlı Sabah Oğur'un Irak'tan Suriye'ye geçtiği saptandı.

Halep'in Şeyh Maksut bölgesinde etkisiz hale getirildi

PKK/KCK Başkanlık Konseyi'ne bağlı gençlik topluluğu yönetiminde de yer aldığı belirtilen Sabah Oğur'un tam konumunun Halep'in Şeyh Maksut bölgesi olduğunun belirlenmesi üzerine operasyon düzenlendi. Oğur, operasyonda etkisiz hale getirildi.

Birçok eylemin talimatını veren Sabah Oğur'un kardeşi PKK/KCK-PYD/YPG mensubu Zahra Oğur'un da 2010'da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Mersin'de 30 PKK/KCK şüphelisinin yakalanması için düğmeye basıldı

Suriye'nin kuzeyinde 13 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Finlandiya ve İsveç, PKK ve FETÖ üyelerini iade edecek mi?

PKK/YPG'nin sözde cephe sorumlusu etkisiz hale getirildi

Barış Pınarı bölgesinde 2 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV28 Eylül 2022 13:55

    Benim anlamadığım chp ve iyi parti neden bunları korur ve kollar.

  • Ali29 Eylül 2022 11:13

    Algıların boş. Bunları hapisten kim çıkardı? Hani izleniyorlardı? Attıkları her adım biliniyordu. Sınırlardan kimlerin girdiği belli değil. Hala göçler kontrol altına alınabilmiş değil. Şehrin göbeginde arabalardan inip sağa sola koşan onlarca insan manzaraları paylaşılıyor. Şu an tek iktidar eline ayağına dolaşan mı var. Tedbir almak için neyi bekliyor. CHP nin iyi Parti'nin iktidardan düşmesini mi? Gülsem mi ağlsam mı bilemedim! Nasıl bir acziyet sizinki bilemiyorum. Ben işsizim. Dolgun maaş alıyorsanız bende basvurayım. Ciddiyim bu konuda.

  • Teyze28 Eylül 2022 10:46

    Ormanlarımızı yakan bu şerefsiz adi yaratık insan bile değil ki gitmiş kimseye zararı olmayan herkeze faydalı belki ona bile ormanları yakmış Allah öbür dünyada da inşallah seni zebanilere verip cehennemde cayır cayır yakar.