E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırmızı ışıkta atama---

Kırmızı ışıkta atama

Kırmızı ışıkta atama
23 Haziran 2014 - 06:43 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yaz kararnamesiyle farklı yerlere atanan 30 büyükelçiyi tek tek arayıp haberi verdi

Dışişleri Bakanlığı, yaz kararnamesiyle kritik notada bulunan 30 ismi yine kritik yerlere büyükelçi atadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dışişleri bakanı olduğu dönemden bu yana ona en yakın isimlerinden biri olarak bilinen özel kalem müdürü Osman Koray Ertaş, Bükreş Büyükelçiliği’ne getirildi. Ayrıca Suriye’de en rikli ve tehlikeli dönemde görev yapan Türkiye’nin son Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Madrid’e, Dışişleri Bakanlığında Irak Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Hakan Tekin Tahran’a, Davutoğlu’nun itimat ettiği önemli isimlerden biri olan Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım da Moskova’ya atandı.

Özel kalem müdürüydü

Davutoğlu ile birlikte çalışan özel kalem müdürü Ahmet Tuta Zagreb’e ve özel müşavirlik görevini yürüten Selçuk Ünal Ottava’ya büyükelçi olarak atandı. Nijer’e atanan Hüseyin Özdemir’e görevi direksiyon başındayken tebliğ edildi. Davutoğlu’nun aramasının ardından kırmızı ışıkta aracını kenara çeken Özdemir, bu sırada yeni görevini öğrendi.
Trablus’a büyükelçi olarak atanan Ahmt Aydın Doğan’ın da Ahmet Davutoğlu’dan tebligatı aldığı sırada oğlunun üniversite sınavında olduğu kaydedildi. Kaynaklara göre, kendi oğlu da üniversite sınavına giren Davutoğlu, Doğan’ı arayarak, nerede olduğunu sordu. Evde olduğunu söyleyen Doğan’a Davutoğlu, “Senin oğlun sınava girmiyor mu, neden evdesin? Ben oğlumu kendim götürdüm” dedi. Bakan Davutoğlu bu konuşmanın ardından Doğan’a yeni atamasını bildirdi.

Diyanet’ten Vatikan’a

Daha önce bakanlık dışından Kenan Gürsoy’un atandığı Vatikan Büyükelçilği’ne ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Paçacı getirildi.
Bakanlıkta Doğu Afrika dairesinde görev yapan Olgan Bekar Somali’ye atandı. Davutoğlu’nun, Bekar’a görevini “Somali diasporası” toplantısı sırasındayken tebliğ ettiğini belirten kaynaklar, Bekar ile görüşmesinde kendisine “Somalice biliyor musun?“ diye sorduğu ve “Biraz öğrendim” yanıtını veren Bekar’a “O zaman daha da iyi öğreneceksin, çünkü Mogadişu’ya büyükelçi oluyorsun” dediği öğrenildi.
Ankara’daki görevleri sırasında Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi konuları üzerine çalışan ve Türkiye’nin Kıbrıs meselesi ve Öcalan davası gibi kritik konuların yaşandığı süreçlerin en deneyimli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Erdoğan Şeref İşcan da Fransa’ya Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi olarak atandı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun atananları tek tek arayarak, görevleri tebliğ etmesinin ardından, ilgili ülkelerden agreman (uygun görme onayı) alınacak. Bu aşamalardan sonra atamalar Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)