E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu!---

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu!

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan belli oldu!
03 Temmuz 2022 - 17:50 borsagundem.com

Şampiyon adayları Ali Gürbüz, Orhan Okulu ve İsmail Balaban gibi isimlerin elendiği Kırkpınar'da final iki genç isme kaldı. Mustafa Taş'ı mağlup eden Cengizhan Şimşek 661. Kırkpınar'ın şampiyonu oldu

Edirne'de 661'incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı finalde Mustafa Taş'ı yenen Cengizhan Şimşek kazandı. Er Meydanı'ndan başpehlivan çıkan Şimşek'e altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu taktı.

Edirne'de bu yıl 661'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş ile Cengizhan Şimşek karşı karşıya geldi. Finale Salih Dorum, Faruk Akkoyun, Osman Aynur, Hüseyin Gümüşalan ve Ertuğrul Dağdeviren'i yenerek çıkan Mustafa Taş ile finale Mederes Saltık, Orhan Okulu, Tanju Gemici ve İsmail Balaban'ı yenerek çıkan Cengizhan Şimşek arasındaki maç, karşılıklı hareketlerle geçti.

Güreşin ilerleyen dakikalarında hakem heyeti pasif güreşen ve güreşe katılmayan iki başpehlivana birer ihtar verdi. Normal süresi berabere biten müsabakada puanlamaya geçildi. Puanlama güreşinde Mustafa Taş'ı yenen Cengizhan Şimşek, Kırkpınar'ın bu yılki başpehlivanı oldu.

Başpehlivan Şimşek'e altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu taktı.

SÜRPRİZLERLE DOLU KIRKPINAR

661. Kırkpınar, büyük sürprizlere sahne oldu. Başpehlivanlık güreşlerini ilk gününde altın kemerin ebedi sahibi olmak ve seriyi tamamlamak için güreşen Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil'e mağlup olarak ilk sürprizi yaptı. Bugün ise Mehmet Yeşil Yeşil 3.turda Ertuğrul Dağdeviren'e elendi.

Altın kemer sahibi ve bu yılın favori isimlerinden İsmail Balaban da yarı finalde Cengizhan Şimşek'e elendi.

Seyfettin Selim 14. kez Kırkpınar ağası

 

Ali Gürbüz'ün altın kemer hayali yıkıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)