E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırım ve Sivastopol resmen Rusya'ya bağlandı---

Kırım ve Sivastopol resmen Rusya'ya bağlandı

Kırım ve Sivastopol resmen Rusya'ya bağlandı
18 Mart 2014 - 15:59 borsagundem.com

Kırım ve Sivastopol'un Rusya'ya kabul edilme anlaşması imzalandı

Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol kentinin Rusya Federasyonu’na katılmasına ilişkin anlaşma Kremlin’de imzalandı. Anlaşma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Devlet Konseyi Başkanı Vladimir Konstantinov, Kırım Bakanlar Konseyi Başkanı Sergey Aksyonov ve Sivastopol Belediye Başkanı Aleksey Çalıy tarafından imzalandı. 
Kırım Cumhuriyeti, 18 Mart 2014 tarihi itibariyle Rusya Federasyonu’na katılmış sayılıyor. 
Kremlin’in internet sitesinden yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu yasama ve diğer normatif hukuk kararlar, Kırım Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu’na kabul edildiği ve Rusya Federasyonu içinde yeni birimlerin oluşturulduğu andan itibaren Kırım Cumhuriyeti ve federal öneme sahip Sivastopol kenti için geçerli” deniliyor. 
Kırım’ın resmi dilleri olarak Rusça, Ukraynaca ve Kırım Tatarcası gösterildi. 
Kırım’ın Rusya Federasyonu’na katılımı için geçiş süreci 1 Ocak 2015 tarihine kadar yürürlükte olacak. 
Kırım Cumhuriyeti ve federal öneme sahip Sivastopol kentinin arazisi, Rusya Federasyonu’na katıldığı gün mevcut sınırlarla belirlendi. 
Rusya’nın Sesi’ne göre, belgede, “Kırım Cumhuriyeti’nin Ukrayna ile kara sınırı, Rusya Federasyonu’nun devlet sınırıdır” diye kaydedildi. Karadeniz ve Azov Denizi’ndeki sınırların, Rusya Federasyonu’nun uluslararası anlaşmaları ve uluslararası hukukun normları ve ilkeleri temelinde belirleneceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)