E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırım konusunda Türkiye ile hemfikiriz---

Kırım konusunda Türkiye ile hemfikiriz

Kırım konusunda Türkiye ile hemfikiriz
27 Mayıs 2014 - 05:45 borsagundem.com

Federasyon yapısına izin vermeyeceklerini bildiren Ukrayna'nın çiçeği burnunda başkanı, "Türkiye de biz de Kırım'daki referandumu tanımıyoruz" dedi

Ukrayna’da ‘Çikolata Kralı’ Petro Poroşenko’nun (48) yeni cumhurbaşkanı seçilmesinden saatler sonra ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların işgal altında tuttuğu Donetsk havaalanına hava operasyonu düzenlendi.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, operasyona paraşütçü birlikleri taşıyan Mi-8 askeri helikopterlerin yanı sıra SU-25 ve MiG-29 savaş uçaklarının katıldığı duyuruldu. Bölgedeki AFP muhabiri, Ukrayna helikopterlerinin, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi 900 milyon dolar harcama yapılarak yenilenen Sergey Prokofiev Uluslararası Havalimanı’nın ana terminal binasını vurduğunu bildirdi. Bölgede top ateşi ve silah sesleri duyulurken, havaalanının üzerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Havaalanının basın bürosundan dün sabah yapılan açıklamada, Rusya yanlısı silahlı kişilerin saat 03.00 civarında havaalanına girdiği, herhangi bir çatışma veya saldırının olmadığı açıklanmıştı. Açıklamada, havaalanındaki tüm uçuşların saat 07.00’den itibaren iptal edildiği duyurulmuştu.

SOMALİ'YE DÖNMESİNE İZİN VERMEYİZ

Yüzde 53 gibi bir destekle seçilen Petro Poroşenko, operasyondan önce yaptığı açıklamada ülkenin doğusundaki Donetsk ile Lugansk’taki ayrılıkçı krizinin Rusya ile diyaloga girilmeden çözülemeyeceğini söylemişti. Poroşenko, bölgenin ‘Somali’ye dönmesine de izin vermeyeceklerini’ belirtmişti.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da “Ukrayna yeni cumhurbaşkanı ile çalışmaya hazırız. Ancak Kiev yönetiminden tüm Ukrayna halkının lideri olmasını da bekliyoruz. Doğu illerinin sesinin Kiev tarafından duyulması gerek” demişti. 

FEDERASYON OLMAYACAĞIZ

İzleyeceği programın ana unsurlarını sıralayan Poroşenko, “Ülkemiz federasyon olmayacaktır. İkinci önemli madde Ukrayna hiçbir zaman Kırım’da yapılan referandum sonuçlarını tanımayacak. Türkiye de Kırım referandumunu tanımıyor ve orada Rusya varlığını kabul etmiyor. Üçüncü önemli prensip dış politika. Buradan tüm dünyaya nasıl bir yol seçeceğimizi sadece Ukrayna halkı tarafından belirleneceğini ilan ediyorum. Seçimlerde halkın bana verdiği oylar da zaten Avrupa yolunu seçtiğimizi gösteriyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)