E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırgızistan ve Tacikistan arasında çatışma: 9 köy tahliye edildi---

Kırgızistan ve Tacikistan arasında çatışma: 9 köy tahliye edildi

Kırgızistan ve Tacikistan arasında çatışma: 9 köy tahliye edildi
27 Ocak 2022 - 23:35 borsagundem.com

Kırgızistan ile Tacikistan'ın sınır muhafız askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 Kırgızistan, 13 Tacikistan askeri yaralandı. Kırgızistan, Tacikistan sınırındaki 9 köyü tahliye etti

Kırgızistan makamları, Tacikistan sınırındaki Tort Koço ve Çır Dobo yerleşim birimlerinde iki ülke askerleri arasında çatışma çıktığını açıkladı.

Tacikistan'ın havan topu ve tanksavar kullandığı, bunun hem uluslararası hem de iki ülke arasındaki anlaşmalara aykırı olduğu belirtildi. Çatışmalar nedeniyle bazı köyler elektriksiz kaldı.

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden ateşkes çağrısı

Tacikistan basınında yer alan haberlerde, çatışmanın Tacikistan vatandaşlarının araçlarının seyir halindeyken taşlanması üzerine çıktığı ifade edildi.

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü, taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki tartışmalı sınır bölgesinde geçen yıl nisan ayında iki ülke vatandaşları arasında başlayan kavga silahlı çatışmaya dönüşmüştü. 49 kişi ölmüş,260'tan fazla kişi de yaralanmıştı.

İki ülke arasında uzun yıllardır yaşanan arazi tartışmaları, sınır anlaşmazlığı ve su paylaşımındaki ihtilafa çözüm bulunamadı.

Bu nedenle iki taraf zaman zaman karşı karşıya geliyor.

Yunanistan'da Miçotakis hükümeti güven oylamasına gidiyor

 

Rusya: Ukrayna'ya saldırmayı düşünmüyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)