E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKırcı'nın iflasının bankalara etkileri---

Kırcı'nın iflasının bankalara etkileri

Kırcı'nın iflasının bankalara etkileri
29 Ocak 2014 - 13:19 borsagundem.com

Türrkiye’nin dev şirketleri ile çalışan Kırcı Group 650 milyon TL’yi aşan borçla iflas erteleme istedi

Marmaray’ın ikinci tüneli için de teklif veren Kırcı Group, içine girdiği mali darboğazı aşamayınca geçtiğimiz yıl sonunda mahkemenin yolunu tuttu. Tuzla Akfırat’ta bulunan Kırcı Jeneratör Satış ve Servis Hizmetleri A.Ş., Kırcı Elektronik Sanayi ve KRC Gayrimenkul Yatırım şirketlerinin borca batık olduğu bildirildi. Şirket avukatı Serkan Yelgin yaptığı başvuruda, şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için mahkemeden tedbir kararı istedi.

İş Yatırım uzmanları Kırcı’nın bankalara olan borcunu analiz etti.. İş Yatırım analizinde şu değerlendirmeler yer aldı:

''Bugün basında yer alan bir habere göre jeneratör üreticisi Kırcı Group 650 milyon TL’yi aşan borçla iflas erteleme sürecine girdi. Grubun kredi ödemelerinde güçlük çektiğine ilişkin ilk resmi açıklama 17 Aralık günü Vakıf Finansal Kiralama’nın KAP açıklamasında görülmüştü. Yapılan açıklamaya göre Vakıf Finansal Kiralama 15 milyon dolar alacağı için kanuni takip sürecini başlattı.

Kamu bankalarıyla konuştuğumuza toplam risklerinin haberde bahsedilen 300 milyon TL’ye kıyasla çok daha düşük olduğunu görüyoruz. Özel banka ve finansal kiralama şirketlerinin toplam riskteki payı daha yüksek. Vakıfbank’ın bu gruba ilişkin riskini yakın izlemedeki krediler altında takip ettiğini biliyoruz. Ayrıca kullandırılan kredilerin menkul/gayrimenkul güçlü teminat yapısına sahip olduğu özellikle belirtildi.

İlk etapta haberin kamu bankalarına etkisi olumsuz oldu ancak bizce mali tablolara olan etkisi ihmal edilebilir düzeyde kalacaktır. Haberde daha yüksek risk taşıyan özel bankalardan bahsedilmemesi de ayrıca dikkat çekmektedir.''

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vahamet29 Ocak 2014 14:38

    turbo kardeş doğru demiş, faiz ve döviz artışı ülkeyi felakete götürüyor

  • turbo29 Ocak 2014 13:46

    bunu gibi şirketler çoğalırsa faiz kur duble artışı ve kurumsal batık krediler ve buna eklenecek oto emlak kredilerini de geri dönüşünde yaşanacak sorunlar bankaları tehlikeli çizgiye çeker