E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKiralara yapılacak zam oranları belli oldu---

Kiralara yapılacak zam oranları belli oldu

Kiralara yapılacak zam oranları belli oldu
03 Mart 2020 - 11:25 borsagundem.com

TÜİK'in 2020 enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte kiralara yapılacak zam oranları da belli oldu. Rakamlara göre, tüketici fiyatları yüzde 13,94 olarak gerçekleşti. Bu oranla bin TL kira ödeyen bir kişi zam ile birlikte yaklaşık 140 TL ödeyecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubatta aylık bazda yüzde 0,35, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,48 artış gösterdi.

Şubat ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 13,94, yurt içi üretici fiyatları yüzde 14,18 arttı.

2020 yılı Şubat ayına ilişkin enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından kiracıların merakla beklediği zam oranları belli oldu.

ZAM ORANI YÜZDE 13,94'Ü GEÇEMEYECEK

Sözleşmeleri yenilenecek kiracılara yapılacak zam oranı son 12 aylık TÜFE'ye göre yüzde 13,94'ü geçemeyecek. Bu da bin TL'lik kiranın zam sonrası bin 140 TL'ye, bin 250 TL'lik kirayı bin 424 TL'ye, bin 500 TL'lik bir kirayı ise bin 709 TL'ye çıkacağı anlamına geliyor.

Enflasyon beklentinin altında arttı

TÜFE'YE GÖRE BELİRLENİYOR

Konut kirası zam oranları geçtiğimiz yıl ocak ayına kadar Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) 12 aylık ortalaması göre yapılıyordu.

Söz konusu uygulama torba yasa ile değiştirilerek, bu tarihten itibaren kira artış oranı ÜFE yerine Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) 12 aylık ortalaması göre yapılması kararlaştırılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.03 Mart 2020 13:21

    EMEKLİ MAAŞLARINA YANSIYAN TÜFE DÜŞÜK AÇIKLANIYOR KİRA ARTIŞ ORANI İSE YÜKSEK AÇIKLANIYOR EMEKLİLERE KİRA ARTIŞI ORANINDA ZAM YAPILMALI TÜFE ORANINDA DEĞİL