E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKiralar ne kadar artacak?---

Kiralar ne kadar artacak?

Kiralar ne kadar artacak?
05 Aralık 2018 - 08:28 borsagundem.com

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yasa teklifi Meclise sunuldu.

Teklife göre, kira artışı ÜFE yerine TÜFE’ye göre belirlenecek böylece kiracıların yüzde 10 daha az kira ödemeleri hedefleniyor.

20 milyon kiracının olduğu Türkiye’de Melis’e sunulan teklif yasalaşırsa, kiralar TÜFE’ye göre artacak. Mevcut yasaya göre kira atışı son 12 aylık ortalama üretici fiyat endeksine (ÜFE) göre yapılıyor. Bu rakam dün açıklanan verilere göre yüzde 25.52 oldu. Bir başka ifadeyle 1000 liralık kira yeni yılla birlikte 1255 lira olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.05 Aralık 2018 11:20

    Düşük gelirli kiracılara kira yardımı yapılmalı -BELEDİYELER DÜŞÜK GELİRLİ KİRACILARA SOSYAL KONUT KİRALAYIP KİRALIK KONUT ARZI YARATMALI çok düşük gelirlilere prefabrik konut tahsis edilmeli

  • Ahmet tecer05 Aralık 2018 10:47

    Bu sanıl bir yüzde ya , iş yerleri çalısanlar'a bukadar zam oranı yapıyor mu ? sizin yaptığınız resmen insanları giderek fakirleştirmek  yazıktır günahtır.  kiracılardan hiç tepki yok. fıransızların  yelek eylemi ile benzin zamlarını geri çektirdiler. BİZDE NEDEN TEPKİ YOK !!!!!!!!!!!!!!

  • AAAAAAA05 Aralık 2018 15:27

    BİZ KOYUNUZDA ONDAN