E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKiracılara kötü haber!---

Kiracılara kötü haber!

Kiracılara kötü haber!
19 Ekim 2013 - 19:06 borsagundem.com

Günlüğüne 100 dolar veriyorlar ama kalacak ev bulamıyorlar...

Ortadoğu'dan kaçan Arap kiracılar günlük 100 dolar kira önerince Fatih'te ev sahipleri kiracıları çıkarmaya başladı.

Vatan'ın haberine göre; yıllarca kiracıların korkulu rüyası haline gelen ‘Almanya'dan oğlum gelecek' efsanesi yerini şimdi ‘Arap kiracıya' bıraktı. İstanbul Fatih'te yaşayan Gül. S'nin geçen ay kapısına dayanan evsahibi, "Evi Araplara günlüğü 70 dolara kiraya vereceğim. Siz evimde 700 liraya oturuyorsunuz. Ya evimden çıkın ya da kirayı 1.200 liraya çıkarın" dedi. Şok olan Gül Hanım, soluğu avukatta aldı.

FATİH ARAPLAR'IN GÖZDESİ

Emlak sektöründeki ‘Arap Baharı' yeni konut projelerinin yanı sıra kiralık dairelerde de esmeye devam ediyor. Yabancıların mülk edinmesini sağlayan yasal düzenlemelerle İstanbul'daki lüks konut projelerinin önemli bir bölümü Arap yatırımcılar tarafından satın alındı. Körfez Bölgesi'nde yaşayan zengin Araplar konut satın alırken, iç savaş ile sarsılan Suriye ve Irak'tan gelenler daha konut kiralamaya yöneliyor. Emlakçıların verdiği bilgilere göre Fatih, Zeytinburnu ve Esenyurt'ta çok sayıda konut Arap asıllı aileler tarafından kiralandı. Ailelerin gözde semti Fatih'te ise uçtu.

KİRACILAR KALICI OLDU

Aksaray, Vatan Caddesi ve Fındıkzade arasındaki bölgede çok sayıda kiralık ev Araplar'a gitti. Daha önce dönemsel olarak kiralanan evler şimdi kalıcı konutlara dönüştü. İstanbul Emlak'tan Ömer Kurnaz, "Araplar daha önce sadece yaz döneminde 1 aylık veya 3 ay için ev kiralardı. Ancak Irak ve Suriye'deki iç savaşın devam etmesi yüzünden aileler kalıcı olarak buraya gelmeye başladı. Bu da fiyatların artmasına neden oldu" dedi.

Emlak Müşaviri Behmen Berument, yabancı kiracıların ödemelerini vaktinde yaptığına bu nedenle evsahipleri ile aralarında sorun yaşanmadığını söylerken, "Buna karşın apartman sakinleriyle zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Zira yeni kiracıların aileleri genelde kalabalık ve çok cocuklu. Bu yüzden Türk aileler ile Arap misafirler arasında zaman zaman gerilim yükseliyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :D20 Ekim 2013 09:17

    ne olackatı ya... sen paralı dunya insanına ırgatlık edeceksın... hatta onlara kral gibi davranacaksın. çocluk çocugunda bekçi - hizmetli - kapıcı - guvenlık - koruma - şofor- bahçevan gibi unvanlar alacak. parası olana hizmetkar olacaktır. zengın ise cennet vatanın guzellıklerını tadacaki parası ile ulkemdeki tum kapıları açacak. varlıkları ile siyasilerle ticari ilişkiler daği kurup, her isteğini dile getirip yasa - hukuk vb. konularda asıkıntısını çözdüreceki, (mal ve mulk edınme gibi yasal engel kalmış) sende ya universite sınavı - ya kpss gibi engellerle yaşın 30- 35 e gelecek iş sahası yok. hizmetkar olacaksın. bu çarpık sistem 5 yıl sona kendını dağada belli edecektır. göreceksınız...

  • amr diab20 Ekim 2013 00:53

    Tayyip baba kiralar bu Suriyeliler yüzünden KİLİS te çok arttı.. öğretmen maaşı da yetmiyor artık 700 tlden aşağı kira yok.. 2 ay sonra düğünüm var ne yapçam bilmiyorum.. hakkımı helal etmiyorum sana.. (laf olsun diye yazmadım bunları)

  • vah19 Ekim 2013 22:07

    sorma tuvaletler pislikten geçilmiyordur bide

  • hilmi19 Ekim 2013 20:13

    doğru. biz Türkler komşuyu rahatsız etmeyelim diye çocuğumuza aman oğlum top oynama, sessiz ol, ağlama deriz, matkap çalıştırmayız, komsumuza saygı gösteririz, bir kalabalık sülale yabancı geldimi rahatlıklarından geçilmiyor, bir evde 10 kişi, sürekli 10-20 misafir, kapılarda 40 ayakkabı, koku, bağıra bağıra rahat rahat apartmanı inleten konuşmaları, insan iğreniyor bir zaman sonra. üst katınıza 20 kişilik bir sülale yerleştiğini düşünün anlarsınız. yaşayanlardan duyuyorum, mide bulandırıcı. bir tek cocugu zar zor okutup büyütmeye çabalarken, yabancı kalabalıklar 5-10 cocukla gürültü içinde. bu kadar kişi ne yer ne icer nerden iş bulur. biz her an issiz kalma tehtidi altındayız. gizli gizli oglen ikindiyi kılmaya çabalıyoruz. sürekli baskı altında çalışıyoruz. sinir stres bizde. 20 kişilik sülale aile ne iş yapıyor ne yiyor içiyor kimse bilmiyor. kendi apartmanımıza evimizde EL olduk diyor tanıdıklarım. yabancı iyice içimize girdi, biz ikinci sınıf olduk. Allah c.c. sonumuzu hayır etsin. biz asgari ücretle 500 tl kirayı zor verirken, bide 1200tl ye çıkan kiralar? vah atam vah ne günlere kaldık...

  • AZ KALDI AZ.19 Ekim 2013 19:59

    Buda erdoğan adaleti herşey para olduğu için millet ne yapacağını şaşırmış durumda.meclisten geçen onlarca yasa boşaymış demekki devir para devriymiş.