E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKira zam oranı belli oldu---

Kira zam oranı belli oldu

Kira zam oranı belli oldu
05 Mayıs 2022 - 10:29 borsagundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon rakamları sonrası kira zam oranı da belli oldu. Sözleşmesi mayıs ayında yenilenecek kiracıya yapılabilecek zam oranı yüzde 34,46'yı geçemeyecek.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Nisan ayı için yüzde 34,46 oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor. Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor.

Kiralara büyük zam kapıda

 

Kirada geçen yıla göre 3 kattan fazla artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.05 Mayıs 2022 16:25

    KİRADA OTURUM EVİ DE OLMAYAN AİLELERE HER AY 2000 TL KİRA YARDIMI YAPILMALIDIR

  • acacu05 Mayıs 2022 15:58

    "Soyuyorsa, beni soyuyor, sana ne?" diye soran bir dayı vardı. Durduk yere o geldi aklıma, evi kira mıydı acaba? Ha bir de yazar kasa fırlatan esnaf vardı bir zamanlar. Hey gidi günler hey. Nerdeeen, nereyeee.

  • Mks 05 Mayıs 2022 12:31

    Yıllarca yatırım yapıp birkaç daire alıp kiraya veren ve enayi gibi enflasyona yenilen tüm yatırımcılar ellerindeki stokları çıkartıyor.Kiracılar için artık yatırımcıların dairelerini tutmak daha da zorlaşacak 150 ay civarlarına kira çarpanı amortismanı gelene kadar, yatırım İçin alan olmaz. Sadece oturmak İçin alanlar var inşaatçılar boşuna geri çekilmedi %50 alıcı artık borsada,tahvilde eurobondda yada sadece al sat İçin daire alıyor.Enflasyon u devlet gerçek gösterip indirene kadar da yatırım yapılmaz kiralar çok daha fazla yükselmeli ki yatırımcı geri dönsün, Buda 2-3 seneden önce zor.enflasyon %120 olcak %36 zam yapıp kiracıların oturmasını hazmedicek 2 taraf I birbirine düşürmek devlete yakışmadı.Şu da gerçek kiracıların çoğu da empati yapıp kendileri aynı konumda olsa daireyi düşük kirasıyla tutarmıydı satar mıydı ???

  • Gerçek, ifşa05 Mayıs 2022 11:30

    Konut kiralarında ve satışlarında fiyat belirleme malum s... sitedeki piyasa yapıcısı çeteler belirlemekte... Sahte ilanlar ile balon fiyatlar girilerek, Gerçek birinci el sahibinden kişi ilan girerse de oradaki fiyatlara bakıyor piyasa fiyatı bu diye ona göre giriyor. MEYDAN BOŞ NE TC NO, NE TAŞINMAZ KİMLİK NO GEREKMİYOR NEDE OLSA Devlet BROKRASİ DE MESAİ 8-5 DOLDURMA DA  (M)  (M)  (M) TİCARET BAKANLIĞI UYUYOR