E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKimya sektöründe dev satın alma---

Kimya sektöründe dev satın alma

Kimya sektöründe dev satın alma
19 Aralık 2014 - 03:31 borsagundem.com

Ak-Kimya Sanayi, Sakarya'da üretim yapan Gizem Seramik Frit ve Glazür Sanayi ile Gizem Frit Pazarlama'yı satın alıyor

Akkök Grubu, Tükiye'nin en büyük seramik şirketlerinden birini bünyesine katıyor. Akkök Grubu'na ait Ak-Kim Kimya Sanayi, Sakarya'da üretim yapan Gizem Seramik Frit ve Glazür Sanayi ile Gizem Frit Pazarlama'nın tamamını satın alıyor. Rekabet Kurulu'unun onay vermesi halinde Gizem Seramik'in tamamı Ak-Kim Kimya'nın olacak.

Sabah'taki habere göre frit adı verilen yarı ergimiş camı emaye haline getiren Gizem, dünyaca ünlü markalarla çalışıyor.

Electrolux'un ABD, Avustralya ve İtalya'daki tesislerinin yanı sıra Whirlpool'un Polonya'daki fabrikalarına da ürün gönderen Gizem, ABD'de de fabrika kurmayı planlıyor. Geçen yıl 140 milyon lira ciro yapan Gizem Frit, İSO tarafından açıklanan İkinci 500 listesinde 163'üncü sırada yer aldı. Şirket, 2013'te ise 299'uncuydu. Gizem Frit'in ihracatı 45 milyon dolar olarak gerçekleştirmişti. 

50 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR 

Üretiminin yüzde 75'ini ihracata ayıran şirket, 5 kıtada 50 ülkeye ürün satıyor. Sakarya'daki 60 bin metrekarelik alanda üretim yapan Gizem Frit, 20 bin tondan fazla üretim gerçekleştiriyor. Gizem firmasını satın alan Ak-Kim ise Yalova ve Çerkezköy'de yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda üretim yapıyor. Şirket yurtdışında 55 ülkeye ihracat yaparken, bunun yarısından fazlasını AB ülkeleri oluşturuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)