E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​"Kimsenin gözünün yaşına bakmam"---

​"Kimsenin gözünün yaşına bakmam"

​Kimsenin gözünün yaşına bakmam
26 Kasım 2013 - 23:22 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: "Etik kurallara aykırı bir işlem varsa bu konuda toleransımız sıfır."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Etik kurallara aykırı bir işlem varsa bu konuda toleransımız sıfır. Onu söyleyeyim; hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam" dedi.

Yazıcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nüfus yapısının dönüşümü göz önüne alındığında, ülkenin gelecek dönemde yaşayacağı sosyal ve ekonomik kalkınmanın en önemli dinamiğini, çalışma çağındaki kesimin niteliklerinin oluşturacağını söyledi.

Toplumların gelişme sürecinde "fırsat penceresi" diye isimlendirilen bu durumun, kalkınma için çok önemli bir dinamik oluşturduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Çünkü tüm toplumlar bu dönemi bir kez yaşar. Bu dönem ne kadar uzun ve verimli olursa toplumların gelişmesi ve kalkınması o kadar güçlü olur. Avrupa ülkeleri bu dönemi geçirdi. Ülke olarak önümüzde parlak bir dönem var. Başbakanımızın 3 çocuk söylemi bu bağlamda anlamlı ve önemlidir. Bu dönemi daha uzun yaşamak için genç nüfusun yoğunluğuna ve tabii ki eğitimine dikkat etmeliyiz."

"Kulağım tilki gibi açık"
Dahilde işleme rejiminin, dış ticaretin yüzde yüzde 55-60'ını kapsadığını dile getiren Yazıcı, bu alanın çok sorunlu olduğunu anlattı.
Bu alanın biraz daraltılması gerektiğine işaret eden Yazıcı, şöyle konuştu:
"İşte kayıt dışılık bu. Dolayısıyla bu alanı kontrol altına alacağız, disipline edeceğiz. Bu konuda tabii hep birbirimize destek olmalıyız. Etik kurallara aykırı bir işlem varsa bu konuda bizim toleransımız sıfır. Onu söyleyeyim; hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam. Performans konusunda tolere ederim, kabiliyeti o kadardır. Hiç kimsenin takatinden fazla iş istemem. Adamın gücü o, kabiliyeti o. O kadar yapabiliyor, eyvallah ama etik kural ihlali kabiliyetle alakalı değil, bu, ahlakla adamın kimyasıyla alakalı. Burada toleransımız sıfır. Bu da tek taraflı olan bir şey değil, iki taraflıdır ama aşağı yukarı 3-4 yıldır bu konuda bana bir şey ulaşmıyor. Var da mı ulaşmıyor, yok da mı ulaşmıyor? En azından kurumsal olarak bunu önledik gibi geliyor bana. Bunun ötesinde yine bazı şeyleri seziyorum. Onlara karşı da kulağım tilki gibi açık."
Toplantıya, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile bazı sanayici ve iş adamları katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)