E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKim kriptodan daha iyi anlıyor? Baby boomer’lar mı, Z kuşağı mı?---

Kim kriptodan daha iyi anlıyor? Baby boomer’lar mı, Z kuşağı mı?

Kim kriptodan daha iyi anlıyor? Baby boomer’lar mı, Z kuşağı mı?
19 Ocak 2023 - 15:27 borsagundem.com

Kripto para yatırımcıları arasında hangi grup daha bilinçli? Baby boomer’lar mı yoksa Z kuşağı mı?

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geleneksel piyasalara alışkın yatırımcılar, kripto para piyasalarına hakim olan yüksek volatilitenin de etkisiyle, kripto para yatırımcılarını kumar oynamakla itham etmeye meyilli oluyor. Ancak yapılan araştırmalar, ABD’de geleneksel yatırımcıların da kripto para piyasalarında yer aldıklarını ve alım satımlarında genç nesillere kıyasla çok daha bilinçli olduklarını gösteriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto yatırımcılarının yarısından fazlası alım satım yapmadan önce 2 saatlerini bile araştırmaya ayırmıyor. Kripto paralara en çok yatırım yapan kuşak olarak kabul edilen Z kuşağının, baby boomer’lara kıyasla araştırma aşamasında sınıfta kaldıkları gözleniyor.

Baby boomer’lar daha bilinçli

The Street’ten Sabrina Toppa’nın haberine göre, baby boomer’lar, kripto para alım satımı noktasında genç nesillere kıyasla daha bilinçli davranıyor.

Kripto yatırımcılarının yarısından fazlasının, satın alma işlemlerini gerçekleştirmeden önce iki saat bile olsa araştırma yapmadıkları gözleniyor. Bybit ve pazar araştırma şirketi Toluna'nın yayınladığı araştırma, 1946-1965 yılları arasında doğan ve bugün en az 57 yaşında olan baby boomer’ların, kripto para alım satımlarında Y ve Z kuşağına kıyasla çok daha bilinçli oldukları görülüyor.

Araştırma, baby boomer’ların, alım satım yapmadan önce kripto para birimleri hakkında inceleme ve durum tespiti yapma olasılıklarının genç nesillere göre yüzde 50 oranında daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Araştırma, baby boomer’ların yüzde 35'inin gerçekten para koymadan önce kripto para birimlerini okumak ve anlamak için en az ‘birkaç gün’ harcadıklarını gösteriyor.

Gençlerin aklı daha kolay çeliniyor

Rapor, yaşlı Amerikalıların kripto dolandırıcılığına yakalanma olasılığı daha yüksek olsa da, bir kripto para biriminin uygulanabilirliğini değerlendirirken daha pratik ve zeki oldukları gözleniyor. Bybit, rekabet ortamı, gelir ve ‘tokenomics’ yani ‘token ekonomisi’ olarak da bilinen ve ‘ekonomik değer yaratmak için kripto para birimlerinin veya kriptografik token’ların özelliklerini belirleyen parametrelerin incelenmesi’ gibi değişkenleri devre dışı bıraktıklarını belirtiyor.

Araştırma, genç nesillerin ise bir kripto para birimi projesiyle veya bir kripto para birimi web sitesinin tasarımıyla bağlantılı olan tanınmış bir figür tarafından bile yatırım anlamında akıllarının çelinebileceğini ortaya koyuyor.

Geliştiriciler de kriptoya akın ediyor

 

Mark Cuban: Wash trade’in kaldırılması kriptoyu uçurur

 

Kriptoyu bu yıl kesintisiz bir ralli bekliyor olabilir

 

5 öngörüde kriptonun geleceği

 

Kripto işlemlerinin yüzde 70’i sahte olabilir

 

Kripto piyasası düşüyor, benimsenme artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)